Elektrosok Ile Avladiklari 200 Kilogram Sazani Birakip Kaçtilar

Egirdir Gölü’nde yasaga ragmen av yapan kaçak avcilar yakalanacaklarini anlayinca elektrosok ile yakaladiklari 200 kilogram sazan baligini birakip kaçti.

Elektrosok Ile Avladiklari 200 Kilogram Sazani Birakip Kaçtilar
Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafindan Egirdir Gölü kiyi seridinde karadan yapilan denetimlerde, elektrosokla avlanmis olan 200 kilogram sazan baligi, kaçak avcilikta kullanilan 200 metre uzunlugunda 1 adet igrip ve 100 metre uzatma agi ele geçirildi. Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafindan Egirdir Ilçe Jandarma Komutanliginin destekleriyle Egirdir Gölü kiyi seridinde karadan yapilan denetimlerde, elektrosokla avlanmis olan 200 kg sazan baligina, kaçak avcilikta kullanilan 200 metre uzunlugunda 1 adet igrip ve 100 metre uzatma agina 1380 sayili ‘’Su Ürünleri Kanunu’’ geregi el konuldu.

Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada “Üreme döneminde yer alan baliklarin katliamlarina sebebiyet veren bu kaçak avcilik girisimlerine karsi mücadelemiz kararlilikla devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA