DPÜ Ve Keramika'dan 'Anne Kalbi Sofralar' Yarismasi Ödül Töreni

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Keramika, Üniversite-Sanayi is birligi çerçevesinde düzenlenen “Anne Kalbi Sofralar” projesi için ödül töreni gerçeklestirildi.

DPÜ Ve Keramika'dan 'Anne Kalbi Sofralar' Yarismasi Ödül Töreni
Sera Alisveris ve Yasam Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Kütahya Vali Yardimcilari Dr. Halil Ibrahim Ertekin ve Bugra Karadag, Kütahya Hava Er Egit. Tugay ve Garnizon Komutani Tuggeneral Necati Gündüz, Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Sahmurat Arik, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Levent Mercin, akademisyenler ve eser sahibi ögrenciler katildi.

Keramika ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte Üniversite-Sanayi Is Birligi çerçevesinde gerçeklestirilen Anne Kalbi Sofralar Tasarim Yarismasi’na 162 ögrenci, 480 eserle katildi.

Eserleri degerlendiren kurul, 7 eseri ödül almaya, 54 eseri ise sergilemeye layik buldu.

“Anne Kalbi Sofralar” projesiyle Güzel Sanatlar Fakültesinde egitim gören ögrencilerin tasarima bakis açilarinin gelismesine katki saglamak, çagdas seramik sanatina ve endüstrisine katki sunmak amaciyla düzenlenen yarisma ile estetik, endüstriyel, üretilebilir, satilabilir, ulusal ve uluslararasi pazarda rekabet edebilir islevsel, yenilikçi ve estetik tasarimlarin yarismasi amaçlandigi belirtildi.

“Umarim is birligimiz artarak devam eder”

Törende bir konusma yapan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, "Keramika Ailesi olarak, Üniversite - Sanayi Is Birligi ile yeni yeteneklerin sektöre kazandirilmasini hedefleyen proje çerçevesinde hazirlanan Anne Kalbi Sofralar Tasarim Yarismasi’na ögrencilerimizin katilimi bizleri oldukça memnun etti. Umariz bu is birlikleri önümüzdeki yillarda da artarak devam eder. Bu vesile ile Üniversite - Sanayi Is Birliginin en güzel örneklerinden birine bugün hep beraber sahit oluyoruz. Keramika olarak, “Gelecege Yatirim Gerek” felsefemizle gelecegin is insanlarina, is hayatina hazirlanmalarinda katki saglamak istiyoruz" dedi.

Yüce, “ Bu projede Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin yapmis oldugu bu birbirinden degerli tasarimlar, degerli jürimizin degerlendirmeleri sonucunda derecelendirilerek sizlerin de begenisine sunulmustur. Bu projeye destek veren basta Rektörümüz Prof. Dr. Kazim Uysal’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Levent Mercin’e, katki saglayan degerli hocalarimiza, Keramika’daki çalisma arkadaslarima tesekkür ediyor ve bu projede katkida bulunan ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrica sergiye katilimlarinizdan dolayi da siz degerli konuklarimiza sükranlarimi sunarim” diye konustu.

Törende yaptigi konusmada yarismalarin ögrenciler için önemli olduguna deginen Tasarim yarismasinin Düzenleme ve Degerlendirme Kurulu üyesi Prof Dr. Levent Mercin, yarismaya destek veren ve düzenleme kurulu ile jüri üyesi olarak görev yapanlara tesekkür etti.

Mercin,” Bu proje çerçevesinde ögrencilerimize "Anneler Günü’nde annenize bir sofra seramigi hediye etmek isteseydiniz tasarimi size ait nasil bir sofra seramigi hediye etmek isterdiniz?" sorusunu yönelttik. Sonrasinda Keramika Tasarim Merkezi’nden aldigimiz bilgilerle titiz bir degerlendirme yaparak yarismayi sonuçlandirdik. Ayrica degerlendirme kurulu üyeleri olarak tasarimlarda özellikle özgünlük, konuyu yansitma, duygu, hikaye, farklilik ve uygulanabilirlik ölçütlerine dikkat ettik. Bu tarz yarismalar, ögrencilerin algilarini degistirebiliyor ve zenginlik katiyor. Alinan egitim ile farkli sektörlere yönelik is olanaklari da olabilecek. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum” dedi.



“Bu is birligi sektörün gelisimi için çok önemli”

Kütahya Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin ise Keramika ile Üniversite arasindaki is birligi sonucunda bu tarz ürünlerin ortaya çikmasinin sektörün gelismesi adina önemli bir çaba oldugunu, bu yüzden emegi geçen herkesi kutladigini, bundan sonra da bu tarz yarismalarin devamliliginin çok önemli oldugunu belirtti.

Ertekin, is birligi projesinde ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Törenin ardindan protokol üyeleri sergilenmeye layik bulunan eserleri inceledi.
Kaynak: İHA