Baskan Asgin'dan Çölyak Hastalarina 'Glutensiz Menü' Müjdesi

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Ramazan bayrami’ndan sonra Kades Baris meydaninda bulunan belediye sosyal tesislerinde çölyak hastalari içinde glutensiz menü bulunacagini açikladi.

Baskan Asgin'dan Çölyak Hastalarina 'Glutensiz Menü' Müjdesi
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, çölyak hastalari ile iftarda bir araya geldi. Velipasa Hanin’daki iftar programinda masalari tek tek ziyaret eden Baskan Asgin, misafirleriyle sohbet ederek katilimlarindan dolayi tesekkür etti. Iftara katilanlar çölyak hastalari için özel olarak hazirlanan glutensiz yiyeceklerle iftarlarini açtilar.

Iftarda bir konusma yapan Baskan Asgin, çölyakin bir hastalik olmadigini ve bunun bir hastalik oldugunu düsünmediklerini belirterek, “Çölyak bir farkindalik. Özel olarak beslenmeleri gerekiyor. Bazi besinlere dikkat etmeleri gerekiyor. Bu dikkat olduktan sonra herhangi bir problem yok” dedi.

Çölyak hastalarindan belediye sosyal tesislerinde glutensiz menü hazirlanmasina yönelik talepleri ilgili de açiklama da bulunan Baskan Asgin, “Bununla ilgili gerekli görüsmeleri yaptik. Ramazan Bayrami’ndan hemen sonra Kades Meydani’nda bulunan sosyal tesislerimiz de çölyakli kardeslerimiz için de özel bir menümüz olacak. Nasil ki tüm hemsehrilerimiz oradan en güzel sekilde istifade ediyorsa sizlerde oradan en güzel sekilde istifade edeceksiniz. Hayirli olsun” dedi.

Çorum çölyak dernegi Baskani Fatma Müjgan Demir ise, dernek olarak amaçlarinin çölyaklilarin hayatlarini kolaylastirabilmek oldugunu, çölyaklilarin hayatlarini daha kolay sekilde idame ettirebilmelerini saglamak için ellerinden gelen her türlü çalismayi yaptiklarini belirterek, desteklerinden dolayi, Valilik, Çorum Belediyesi ve milletvekillerine tesekkür etti.

Iftara Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Mustafa Bayrak, Belediye Baskan Yardimcilari Lemzi Çöplü ve Turhan Candan katildi.

Kaynak: İHA