Amasya Valiligi Ayçiçegi Tohumu Destegini 80 Bin Dekara Çikardi

Amasya Valiligi, geçen yil 55 bin dekarda uyguladigi ayçiçegi tohumu desteklemesini bu yil 80 bin dekara çikardi. Bulduklu köyüne giden Amasya Valisi Mustafa Masatli, traktör kullanarak tarlaya ayçiçegi tohumu ekti.

Amasya Valiligi Ayçiçegi Tohumu Destegini 80 Bin Dekara Çikardi
"Nadas Alanlarinda Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi" kapsaminda ekilen tohumlarin bereketli olmasini dileyen Vali Masatli, toplam bedeli 6,4 milyon lira olan 3 bin 200 ünite tohumun yüzde 75 hibe destegiyle üreticilere teslim edildigini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Ekilmedik tek karis yer kalmamali" talimatina vurgu yapan Mustafa Masatli, “Gida arzinin desteklenmesi hem de ülkemize yapilacak olan ayçiçegi ithalatini azaltma bakimindan bu faaliyet içerisine girdik. Tarim ve Orman Bakanligimiz genel politikalari belirliyor. Bizler de yerel düzeyde bu politikalara katki sunma bakimindan çalismalara devam ediyoruz” diye konustu.

Ekim yapilan traktörü kullanip çiftçilerle de görüsen Masatli, ayrica Amasya Orman Isletme Müdürlügü bünyesindeki Findikli yangin ilk müdahale ekip binasini da ziyaret ederek faaliyetlere iliskin bilgiler aldi.
Kaynak: İHA