AFAD'in Osmaneli'nde 'Afet, Deprem Ve Yangin Egitimi'

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Afet ve Acil Durum (AFAD) Bilecik Il Müdürülügü ekiplerince ’Afet, Deprem ve Yangin Egitimi’ verildi

AFAD'in Osmaneli'nde 'Afet, Deprem Ve Yangin Egitimi'
Osmaneli Hükümet Konaginda bulunan kurum müdürlerine AFAD tarafindan ’Afet, Deprem ve Yangin Egitimi’ verilirken, egitim sonundan deprem ani ve tahliye uygulamasi yapildi. Yapilan egitim hakkinda bilgi veren AFAD Il Müdürü Mehmet Hayri Demirel, 2022 yilinin Içisleri Bakanliginca ’Afet Tatbikat Yili’ ilan edilmesinin ardinndan egitimlerin aaraalik ollalaraürdügü söyledi.

Demirel, "Afetlerden önce alinmasi gereken tedbirler, afet aninda yapilmasi gereken dogru davranis sekilleri ve afet sonrasi için planlamalarin detayli sekilde ele alindi. Afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alinacak tedbirler, ’Zorunlu Deprem Sigortasi’ yaptirmanin önemi de anlatildi. Afetlere karsi dirençli toplum olusturma vizyonuyla Türkiye’de yasanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve gelistirmek, planlarin uygulanabilirligini ölçmek ve eksikleri tespit edilmesi amaciyla egitim verilmistir. Verilen egitimin ardindan deprem ani bina tahliyesi ve yangin söndürme tatbikati gerçeklestirildi" dedi.

Kaynak: İHA