Varank Açiklamasi 'Dertleri Ne Çevre Ne Agaç, Bunlarin Derdi Iktidari Devirmek, Buna Müsaade Etmeyecegiz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Bunlarin derdi ne çevre, ne agaç, ne yesillik. Bunlarin derdi, bu iktidari öyle veya böyle devirmenin derdinde olmak. Biz bunlara müsaade etmeyecegiz” dedi.

Varank Açiklamasi 'Dertleri Ne Çevre Ne Agaç, Bunlarin Derdi Iktidari Devirmek, Buna Müsaade Etmeyecegiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Yalova’da AK Parti Il Baskanligi tarafindan düzenlenen Gönül Sofrasi Bulusmasi’na katildi.

Varank, Saban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçeklestirilen programda vatandaslarla iftar yapti.

Iftar sonrasinda bir konusma yapan Varank, kendilerinin Türkiye’yi kalkindirmak için çalisirken bir kesimin ise Türkiye’yi eski karanlik günlerine döndürmek istedigini ifade etti.



“GEZI’DE NE YAPTIGINIZI HEPIMIZ GAYET IYI BILIYORUZ”

Gezi Parki olaylariyla ilgili mahkeme karari sonrasinda muhalefetten yapilan açiklamalara tepki gösteren Bakan Varank, söyle konustu:

“Iste CHP’nin Grup Baskanvekili, bir mahkeme karari sonrasi, Gezi süreciyle ilgili, neler söyledi, Cumhurbaskanimiza hangi hakaretleri yapti, muhtemelen siz de takip etmissinizdir. Bu ülkedeki Gezi hadisesi aslinda bu ülkeye kurulmus tuzaklarin en büyüklerinden bir tanesiydi. Gezi döneminde kendilerini çevreci olarak göstermeye çalisan bir güruh insan, vandallikla, yakip, yikmayla biz acaba bu iktidari nasil deviririz, bunun derdine düstüler. Bunu o zaman itiraf da ettiler. Açip bakin o zamanki gazeteleri, televizyonlari, neler söylüyorlardi, ‘Hadi 3 gün daha direnelim, bu iktidari devirecegiz’ diyorlardi. ‘Hadi Taksim Meydani’ni isgal edelim, biraz daha burayi isgal altinda tutalim, bu iktidardan kurtulacagiz’ diyorlardi. Yani, mesru seçilmis bir hükümeti, gayri mesru yollarla nasil devireceklerini kendileri itiraf ediyorlardi. Simdi çikmis, diyorlar ki, ‘Gezi zamani bizim yaptigimiz seyler özgürlükle alakaliydi. Bunu kimseye yutturamazsiniz. Gezi’de ne yaptiginizi hepimiz gayet iyi biliyoruz. Her tarafi yakip yiktiginizi, kamu malina zarar verdiginizi, otobüsleri, kamu binalarini nasil tahrip ettiginizi biz çok iyi hatirliyoruz.”

“BUNLARIN DERDI IKTIDARI DEVIRMEK”

Gazi Parki olaylari sirasinda Basbakanlik’ta çalistigini ve Besiktas Barbaros Bulvari’ndan asagiya is makinalariyla gelip Basbakanlik Ofisi’ni isgal etmeye kalkildigini ifade eden Bakan Varank, “Bu mu özgürlük, bu mu çevreden yana olmak. Simdi onlari yapanlar, mahkemeden gerekli cezayi aldiklarinda, ‘Adalet bu mu?’ diyorlar. Evet, adalet bu. Mahkeme sizin lehinize karar verdiginde adaleti kabul ediyorsunuz. Sizin aleyhinizde karar verdiginde adaleti kabul etmiyorsunuz. Böyle bir anlayis olmaz. Bunlar gerçekten özgürlükçü olsalardi, bundan önceki belediye döneminde nasil agaç katliamlari bu sehirde yapildi onlarin hesabini sorarlardi. Eger bunlar gerçekten çevreci olsalardi. Istanbul Besiktas’ta o canim 100 yillik çinarlar kesildiginde bir tanesi ses çikarirdi ama hiçbirinden ses gelmedi. Bunlarin derdi ne çevre, ne agaç, ne yesillik. Bunlarin derdi, bu iktidari öyle veya böyle devirmenin derdinde olmak. Biz bunlara müsaade etmeyecegiz” diye konustu.



“NASIL TERÖRDEN YANA DURAN PARTILERLE BERABER IS TUTTUKLARINI BIZ GAYET IYI BILIYORUZ”

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde çalisan bir kisinin terör ile ilgili gözaltina alinmasina da deginen Bakan Varank, sahsin Kandil’de PKK’lilarla kalasnikofla çekismis fotograflari olduguna dikkati çekti. Demokrasi namina belediyelerde seçim kazandiklari iddia eden kisilerin kirli ittifaklara girdigini ifade eden Varank, “Nasil terör örgütü mensuplariyla isbirligi yapip seçimlerde beraber hareket ettiklerini gayet iyi biliyoruz. Nasil terörden yana duran partilerle beraber is tuttuklarini biz gayet iyi biliyoruz. Iste bugün o belediyeye aldiklari terör örgütü üyeleriyle fotograflari çikan insanlar aslinda o isbirliginin diyeti mesabesinde” açiklamasinda bulundu.

Bakan Varank, terör örgütü ile isbirligi içine olanlarla asla bir araya gelmeyeceklerini söyledi.

Enflasyonda yasanan süreçlerin herkese aci verdigini dile getiren Bakan Varank, bunun nedeninin enerji fiyatlarindaki artis ve yurt disindaki gelismelerden kaynaklandigini söyledi.

Varank, geçtigimiz yil Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjiye 55 milyar dolar harcadigini, bu yil bunun 80 milyar dolari asacagini ifade etti.



5 LIRALIK MALIYETIN 1 LIRASI FATURALARA YANSIYOR

Enerjideki yüksek maliyetlerin yansitmamaya çalistiklarina deginen Bakan Varank, “5 liralik faturayi biz size 1 lira yapip 4 lirasini baska alanlardan bir sekilde ödemeye çalisiyoruz. Sosyal devlet anlayisiyla da fakire, fukaraya, garip gurebaya, ihtiyaci olana da yardim etmeye çalisiyoruz. Bugün Türkiye’de 2 milyondan fazla kardesimiz elektrik destegi aliyor. Ihtiyacimiz olan baska kardeslerimiz varsa Aile Sosyal Politikalar Bakanligi’na basvurup bu destekten faydalanabilir. Biz 500 bin ailemize dogalgaz destegi veriyoruz. Bu destekten de ihtiyaci olan kardeslerimiz faydalanabilirler” dedi.



“BÖYLE TIYATROLARLA, YALANLARLA SIYASET YAPILMAZ”

Muhalefetin elestirilerine tepki gösteren Varank, sosyal devlet anlayisinin AK Parti iktidarlari döneminde yasandigini ifade etti.

Bu yil sosyal devlet anlayisiyla 100 milyar lirayi vatandaslarin destegine sunacaklarini kaydeden Bakan Varank, Türkiye’deki saglik hizmetlerinin yayginliginin baska bir ülkede olmadigina vurgu yapti. Tüm vatandaslarin saglik güvencesi altinda oldugunu belirten Varank, “Bunlari görmeyen duymayan muhalefet bir tiyatro oynuyor, sov yapiyor. Yok elektrik faturasini ödemedigi için elektrikleri kesiliyor. Bu sovu devam ettirmek için Ankara Keçiören’de bir evi gidiyor, bakiyorsunuz aslinda evin elektrikleri açik Kiliçdaroglu gitmeden isiklari kapatmislar, gittikten sonra da açmislar. Böyle tiyatrolarla, yalanlarla siyaset yapilmaz” dedi.

Varank, Kiliçdaroglu’na CHP’li belediyelere giderek bugüne kadar kesilen su aboneliklerini incelemeye davet etti. Varak, Istanbul’da bugüne kadar 400 bin su aboneliginin kapatildigini sözlerine ekledi.

Konusmanin ardindan AK Parti Il Baskani Muglim Bagatar ve Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Varank’a hediye takdim etti.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel de programa katildi.

(Erhan Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA