Vali Sonel Açiklamasi 'Narkotikle Mücadelede Türkiye'de 2'Nci Siradayiz'

Ordu Valisi Tuncay Sonel, narkotik mücadelede kentin Türkiye genelinde basarida ikinci sirada oldugunu söyledi.

Vali Sonel Açiklamasi 'Narkotikle Mücadelede Türkiye'de 2'Nci Siradayiz'
Ordu Valiligi himayesinde Il Saglik Müdürlügü tarafindan düzenlenen bagimlilik ile mücadele çalistayinin açilis programi gerçeklestirildi.

Programin açilis konusmasini yapan Vali Tuncay Sonel, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun bagimlilik konusunda ciddi bir hassasiyetinin oldugunu söyledi.

Bagimlilik ile mücadelenin Türkiye’yi ilgilendiren bir konu olduguna dikkat çeken Vali Sonel, “Vücuda zarar veren maddeler belli. Uyusturucu, alkol, kumar gibi bagimliliklar maalesef insana zarar veriyor. Narkotikte emniyet ve jandarmamizda Ordu olarak ülkemiz genelindeki iller içerisinde basarida ikinciyiz. Bu büyük bir ekip çalismasi, tüm birimlerimiz bir oldugu takdirde bunlarin üstesinden gelinir” dedi.



“Annelere büyük görev düsüyor”

Bu konuda annelere çok büyük görevler düstügünü ifade eden Vali Sonel, ‘En Iyi Narkotik Polis Anneler’ projesini animsatarak, “Anneler çocuklarinin durumunu bilir. Eve geldiklerinde hal ve hareketlerinden fark eder. Kesinlikle ‘benim çocugum yapmaz’ tanisi olmasin, hepimizin dikkatli olmasi lazim. Herkesin hem ailesine hem de etrafina dikkatle bakmasi lazim. Bazen sabah yanimizda kimse olmadan yürüdügümde bazi gençlerimizi görüyorum, yaslari küçük oldugu halde sigara içiyorlar, yapmayin yazik günah. Alkol almayin, uyusturucu zaten asla kabul edilemez. Zaten devletimiz uyusturucu, alkol, sigara ve bagimlilik ile mücadelede kararli. Ögrencilerimizin ve gençlerimiz daha saglam bir sekilde yetismesi için emek veriyor” diye konustu.



“Tütün kullanima bagli ölümler artiyor”

Ordu Il Saglik Müdürü Dr. Mustafa Kasapoglu da her geçen gün tütün ve tütün mamulleri kullaniminin arttigini ifade ederek, “Dünya genelinde tütün kullanimina bagli hastaliklar nedeniyle yilda 7,2 milyon kisi hayatini kaybetmekte, bu çarpici bir rakam. Tütün kullanimi bu sekilde devam ettigi takdirde 2030 yilina gelindiginde 1 yilda ölen kisi sayisinin 10 milyonu bulacagi öngörülüyor. Türkiye’de 15 yas ve üzerine kisiler arasinda yaklasik 17 milyon kisi tütün kullanmaktadir. Dünya tütün tüketiminin, aralarinda Türkiye’nin de bulundugu 10 ülke olusturmaktadir. Önlem alinmadigi takdirde Türkiye’de tütün kullanimina bagli olarak bir yilda meydana gelen 100 bin ölümün 2030 yilinda 240 bine ulasacagi öngörülmektedir” seklinde konustu.



Programda, Ordu Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzman Dr. Fatih Aydin tarafindan bagimlilik ile mücadele konusunda sunum yapildi. Sonrasinda Il Jandarma Komutanligi bünyesinde bulunan narkotik köpeginin yaptigi gösteri, izleyenlerden tam not aldi.

Düzenlenen programa, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Akif Aktas, Il Emniyet Müdürü Dogu Ates, Il Jandarma Komutani Albay Numan Öksüz, saglik çalisanlari, ögrenciler ve ilgililer katildi.

Kaynak: İHA