'Siber Vatan' Projesiyle Siber Güvenlik Uzmanlari Yetistirilecek

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) ile Kastamonu Üniversitesi (KÜ) arasinda imzalanan protokolle “Siber Vatan” programi çerçevesinde siber güvenlik uzmanlari yetistirilecek.

'Siber Vatan' Projesiyle Siber Güvenlik Uzmanlari Yetistirilecek
“Siber Vatan” projesi çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Topal ve KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç tarafindan protokol imzalandi. Protokol çerçevesinde programa basvuru yapan üniversite ögrencilerine siber güvenlik konusunda egitim verilecek.

Imza töreninde konusan Genel Sekreter Dr. Serkan Genç, ülkemizin siber güvenlik uzman ihtiyacini karsilamaya yönelik Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) tarafindan Siber Vatan programinin gelistirildigini ve 2022-2023 kalkinma ajanslari “Genç Istihdami” temasi çerçevesinde TR82 Bölgesinde (Kastamonu, Çankiri ve Sinop) siber güvenlik uzmani yetistirmeyi amaçladiklarini kaydetti.

Genç, “Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi tarafindan hazirlanacak sinavla adaylarin bilgisayar, yazilim ve siber güvenlik bilgi seviyesi test edilecek. Sinav sonrasinda yapilacak degerlendirme sonucunda ise programa katilmaya hak kazanan ögrenciler ilan edilecek. Programin uygulama asamasinda ise koordinasyonu Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Dekanligi ve Kariyer Merkezi birlikte üstlenecek” dedi.

Siber güvenlik ihtiyacina katki saglayacak programin imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Hamdi Topal da, “Siber güvenlik alaninda önemli bir ihtiyacin giderilmesine katki saglayacak olan ‘Siber Vatan’ programinda Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi ile is birligi yapmaktan dolayi memnuniyet duyuyoruz. Dijital dönüsümle birlikte siber güvenlik büyük bir önem kazandi. Kastamonu Üniversitesi olarak bizler de bu noktada yaptigimiz is birlikleri ve çalismalar ile basta ögrencilerimiz olmak üzere ilimize ve Ülkemize deger katma hedefindeyiz. Is birligimizin hizla hayata geçecegine inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Siber Vatan programina basvurular 20 Mayis 2022 tarihine kadar yapilacak ve programa katilmaya hak kazanan ögrenciler Haziran ayi içerisinde ilan edilecek. 2022/2023 egitim ve ögretim döneminde egitimler baslayacak. Egitimlerin ardindan ögrenciler, program çerçevesinde özel çalismalar yapacak ve siber güvenlik uzmani istihdam edecek sirketlerle bulusmalar saglanacak. Nihai amaci genç istihdami olan programin kontenjani 45 kisi ile sinirli olacak.
Kaynak: İHA