Milletvekili Çakir Açiklamasi 'Gezi, Direnis Degil Terör Eylemidir'

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, Gezi olaylarinin, bir direnis degil terör eylemi oldugunu söyledi.

Milletvekili Çakir Açiklamasi 'Gezi, Direnis Degil Terör Eylemidir'
Milletvekili Çakir, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda, Gezi Parki olaylarina iliskin verilen mahkeme kararlari sonrasi yapilan açiklamalarda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tehdit edildigini kaydetti.

"Hiç kimse, bu ülkenin seçilmis Cumhurbaskani’ni tehdit edemez, ettirmeyiz." diyen Çakir, milletin, kimin demokrasinin ve hukuk devletinin yaninda, kimin de darbecilerin ve vesayetçilerin yaninda durdugunu iyi bildigini belirtti.

Çakir, "Milletimizin oylariyla seçilen Cumhurbaskanimiza ve milletimize saygi duymayi ögreneceksiniz." diye konustu.

Milletvekili Burhan Çakir konusmasini söyle sürdürdü:

“Gezi olaylarinin, aynen FETÖ’nün 17-25 Aralik ve 15 Temmuz darbe girisimleri gibi, devleti ve milleti hedef alan alçak bir saldiridan hiçbir farki yoktur. Gezi olaylari vatanimiza ve milletimize yapilan bir ihanettir ve asla unutturmayiz. Türkiye tarihinin en büyük sokak vandalizmini, sokak terörizmini unutmuyoruz, yakilan Türk bayraklarini unutmuyoruz. Yagmalanan kamu binalarini, bankalari, bankamatikleri, yakilan polis arabalarini, belediye otobüslerini ve ambulanslari unutmuyoruz. Bu olaylarda en önde saf tutarak “mesele agaç degil” diyen sanatçilari, akademisyenleri, yazarlari vb. unutmuyoruz. Ekonomik olarak düze çiktigimiz bir dönemde, dolarin 1,79 oldugu, IMF’ye borcumuzu sifirladigimiz, enflasyonun %6’da oldugu, ekonomik büyümenin %7’lere çiktigi bir ortamda ülkemizi 168 milyar dolar yükün altina sokan bu sokak teröristlerini unutmuyoruz. Duvarlara “zulüm 1453’te basladi” diyen hainleri unutmadik. AKM’nin duvarlarina asilan o anarsist bayraklari unutmadik. Bütün bu hain girisimleri durduran milletin adami Recep Tayyip Erdogan’i unutmadik, kiyamete kadar unutturmayacagiz!

Gezi bir direnis degil terör eylemidir. Gezi parki eylemleri ülkemize yapilmis bir darbe tesebbüsüdür. Gezi olaylari vatana ihanettir. Bu topraklar çok hain gördü ama bilinmeli ki; Türk Milleti hepsini de tarihe gömdü! Her seye affi olan Aziz milletimizin ihaneti affetmesi mümkün degildir.”
Kaynak: İHA