Lise Ögrencileri Üretti Tüm Ülke Tadabilecek

Sivas Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan patenti alinip markalastirilan Çikolis çikolatalari Ramazan Bayrami’nda tüm Türkiye’ye tüketici ile bulusturulacak.

Lise Ögrencileri Üretti Tüm Ülke Tadabilecek
Sivas’ta Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Egitim Bakanligi’nin yürüttügü “Bin Mesleki Okul Iyilestirme Projesi” çerçevesinde çikolata üretimine basladi.

“Çikolatanin liselisi” slogani baslayan üretim gelistirilince markanin patenti alindi. Seri üretime geçildi. Ögrenciler günlük üretim kapasitesini 100 kiloya çikartti. Üretilen çikolatalar bayram öncesi her ile ulastiriliyor.

“Geldigimiz nokta bizi gururlandiriyor”

Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salih Delice, bayram önü çikolataya talebin arttigini belirterek, “Markamizi çikolatanin liselisi Çikolis olmasini düsündük. Yaklasik 1 buçuk yildir bu marka üzerine çalismaktayiz. Su anda geldigimiz nokta bizi gururlandiriyor, üretimimiz tüm asamalariyla stabil bir duruma oturdu. Türkiye’nin her yerine pazarlamasini yapiyoruz. Ögrencilerimiz üretim asamalarinda bizzat çalisip aile ekonomilerine katki sagliyorlar. Bayram önü olmasi hasebiyle çikolataya talep artti. Sivas’ta hemserilerimiz, Türkiye’nin degisik yerlerinden bizi sosyal medyadan takip eden vatandaslarimiz çikolata taleplerini iletiyorlar, biz de onlara kargoyla çikolatalarimizi iletiyoruz” dedi.



“Günde 100 kilogram çikolata üretiyoruz”

Müdür Delice, çikolataya gelen talepten çok memnun olduklarini dile getirerek, “Üretimde suanda 10 ögrencimiz dönüsümlü olarak çalisiyor. Üretim kapasitemiz büyüdükçe taleplere yetisemez duruma geliyoruz. Fiziki alanimiz ve çalisan ögrenci sayimiz artmak durumunda daha büyük alan ve çalisana ihtiyacimiz olacak. Biz görmüs oldugunuz atölyede günde 100 kilograma kadar çikolata isleyebiliyoruz, mesaileri biraz daha sikistirarak bunu biraz daha arttirmak mümkün” seklinde konustu.



“Aile bütçeme katki sagliyorum”

Yiyecek içecek hizmetleri alaninda ögrenim gören 10. sinif ögrencisi Gülbeyaz Çiftçi, ailesine katki sagladigi için mutlu oldugunu söyleyerek, “Hem okuyup hem çalismak zor, ama iki tarafta da basarili oldugumu düsünüyorum. Okuldan sonra buraya gelip çalisiyoruz, aile bütçesine katkimiz oldugu için mutlu oluyoruz. Burada çalismaktan memnunum, kendimi ileride iyi yerlerde görecegime inaniyorum. Talepler gerçekten çok, fazla çaliyoruz ve yetistirmeye çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA