Kurakliktan Etkilenen Amasya'ya 400 Dekarlik Sulama Tesisi Yapildi

Amasya Valisi Mustafa Masatli, Tasova’ya bagli Tatlipinar ve Alpaslan köylerinde, Il Özel idare tarafindan yapimi tamamlanan 200 dekar kapasiteli iki adet Basinçli Sulama Tesisi’nin açilisini gerçeklestirdi.

Kurakliktan Etkilenen Amasya'ya 400 Dekarlik Sulama Tesisi Yapildi
Vali Masatli, Tasova ve Amasya’ya tarim alaninda önemli katki saglayan Tatlipinar ve Alpaslan köylerimizi ederek, üreticinin yetistirecegi ürünü daha iyi yetistirmesi, daha çok ürün elde etmesi, daha çok kazanç elde etmesi bakimindan pek çok yatirimi yapma gayreti içerisinde olduguna degindi.

Geçen yil bu zamanlar da yapilmasi planlanan basinçli su tesisinin açilisini gerçeklestiren Vali Masatli ve beraberindekiler, ayri ayri 360 tonluk sulama havuzu ve 4 bin 200 metrelik ana isale hattiyla beraber 200’er dekar olmak üzere, toplam 400 dekar tarim alanini sulamaya açti.

“Bizim sulama yatirimlarimiz 11 kat artmistir”

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “2020 yilina göre 2021 yilinda bizim sulama yatirimlarimiz 11 kat artti. Bunu da özellikle sizin bilginize sunmak isterim. Geçen yili biz 46 milyon sulama yatimiyla tamamlamis bulunuyoruz. Insallah önümüzdeki yillarda arkadaslarimiz planlamayi yapti. Bu yilda geçen yil ki gibi sulama yatirimlarimiza devam edecegiz. Biz insanlarimizin gelirini artirmaya talibiz. Insanlarimizin yasam standartlarini yükseltmeye talibiz. Insallah sizlerde basta emeginizi alin terinizi bu topraklara vererek köyümüzden en yüksek üretimin yapilmasina katki sunacaksiniz” dedi.

Amasya Valisi Mustafa Masatli, sulama tesislerinin açilisinin ardindan vatandaslarla sohbet ederek, Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramlarini tebrik etti.

Açilis programlarina ayrica Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Tasova Kaymakami Ahmet Gökcecik ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA