Köylüler Ormandan Topluyor, Kilogrami 300 Liradan Satiliyor

Kastamonu’da ormanlik alanda toplanan kuzugöbegi mantarinin kilogrami yaklasik 300liraya satiliyor.

Köylüler Ormandan Topluyor, Kilogrami 300 Liradan Satiliyor
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde, ormanlik alanda yetisen kuzugöbegi mantari, köylerde yasayan vatandaslarin yüzünü güldürdü. Ormanlik alanlarda dogal olarak yetisen ve kilosu yaklasik 300 liradan satilan kuzu göbegi mantari, baharin gelmesi ile birlikte toplanmaya baslandi. Sabahin erken saatlerinde uyanarak ormanlik alanda toplanan mantarlarin kilogrami semt pazarlarinda ve marketlerde 300-400 TL’den satiliyor.

"Aile bütçemize katki sagliyor"

Mantar toplayan Erhan Türkmen, yagmurlarla birlikte mantarlarin arttigini belirterek, "Meralarda ve özellikle ormanlik alanda çikan kuzu göbegi mantarini toplayip satarak aile bütçemize katki sagliyoruz" dedi.



"Bu mantari bulmak için günde 15-20 kilometre yol yürüyorum"

Bölükyazi köyünden Mustafa Çorbaci ise kuzu göbegi mantarinin köylüler için gelir kaynagi oldugunu vurgulayarak, "Kuzu göbegi mantarinin simdi tam mevsimi, vatandaslar topladiklari bu mantarlarla aile ekonomilerine büyük katki sagliyor. Sariçam ormanlarinda Nisan ayinda baslayip Haziran ayi sonuna kadar kuzu göbegini bol miktarda bulmak mümkün. Mantarin fiyatini duyanlar toplamaya çikiyor. Köylü için gelir kaynagi oldu. Günlük bin 3 bin lira arasinda kazandigim zamanlar oluyor. Kuzu göbegi çok nadir bulunan bir mantar. Bu mantari bulmak için günde 15-20 kilometre yol yürüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA