Gelecek Partili Özdag'dan HDP'ye Garo Paylan Tepkisi

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, sözde Ermeni soykiriminin taninmasini içeren kanun teklifini TBMM’ye sunan HDP Diyarbakir Milletvekili Garo Paylan’a tepki göstererek "HDP’yi yönetenler, derhal geregini yapin." dedi.

Gelecek Partili Özdag'dan HDP'ye Garo Paylan Tepkisi
Özdag, partisinin il binasinda düzenledigi basin toplantisinda, Ermeni soykirim iddialarini ABD Baskani Joe Biden’in gündeme getirdigini belirterek "Türkiye’yi köseye sikistirmak için bir koz olarak kullaniyorlar. Bu tarihçilerin isidir. Bu devletlerin, siyasetçilerin isi degildir." seklinde konustu.

Özdag, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bir kital olmustur önce Tasnaklar ve Hinçaklar baslamislardir. Osmanli 24 Nisan’da Çanakkale’de iken arkadan ayaklanma yapanlar tutuklanmistir. Ardindan da 27 Mayis’ta da bir tehcir olmustur. Tehcirde Türklerin ve Ermenilerin acilari olmustur. Anadolu cografyasinda beraber yasadigimiz yerde Tasnak ve Hinçaklar niye silahlanmistir? Önce bu soruyu sormamiz gerekmektedir. Garo Paylan’in babaannesinin hesabini sormadan önce, Van’daki Ayse kadinin neden iki çocugunun kendi gözlerinin önünde öldürüldügünün hesabi soracagiz. Sonra Garo Paylan’nin babaannesine gelecek is. Garo Paylan’i kiniyorum. Buradan HDP’ye oy verenlere sesleniyorum. HDP’ye oy verenler, Garo Paylan’in vermis oldugu kanun teklifini duydunuz mu? Duyun görün, onlari ve onlara da tepkinizi gösterin. HDP’yi yönetenler, derhal geregini yapin. Türkiye’de demokrasi istiyorsaniz, ’Türkiye partisiyiz’ diyorsaniz, Türkiye’de çogulculugu istiyorsaniz, lütfen Garo Paylan hakkinda geregini yapin yapmak mecburiyetindesiniz."
Kaynak: İHA