Erzurum Valisi Memis Açiklamasi Erzurum'u Üreten Bir Kent Yapmak Istiyoruz

Erzurum Valisi Okay Memis, 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafindan düzenlenen iftar yemegine katildi. Programda is adamlarina seslenen Vali Memis, “Tek gayemiz Erzurum’a Erzurumluya hizmet etmek. Sokakta gezen vatandasimiza is bulmak. Devletin tek kurusunu heba etmiyoruz. Yatirima, istihdama harciyoruz.” dedi.

Erzurum Valisi Memis Açiklamasi Erzurum'u Üreten Bir Kent Yapmak Istiyoruz
Kentte bir otelde düzenlenen programa, Vali Okay Memis, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Aziziye Kaymakami Abdulkadir Çelik, Aziziye Belediye Baskani Muhammet Cevdet Orhan, AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, 1. OSB Yönetim Kurulu Baskani Murat Urkuç, gazeteciler, cemiyet baskanlari, STK temsilcileri ve is adamlari katildi.

Program, iftar yemeginin ardindan selamlama konusmalariyla devam etti.

“Istihdami artirmak için büyük bir gayret sarf etmekteyiz”

1. OSB Baskani Urkuç katilimcilari agirlamaktan duydugu memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye’de 4’üncü olarak kurulan Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin Anadolu’nun kalkinmasinda önemli role sahip oldugunu dile getiren Urkuç, “Tarih boyunca ‘ticaret kenti’ olarak anilan kadim sehrimiz, Cumhuriyet dönemine de damgasini vurmus, temellerini attigi Cumhuriyetle birlikte ekonomiye yön vererek, bizden sonra kurulan OSB’lere de örnek teskil etmistir. OSB’miz bugün de geçmisten gelen gelenekle her seye ragmen sehir ve ülke ekonomisini hareketlendirmek, istihdami artirmak için büyük bir gayret sarf etmekteyiz. Üretim ve istihdam adina her türlü talebimize olumlu yanit veren ve her daim yanimizda olan Sayin Memis ve Sayin Sekmen’e sanayicilerimiz adina cani gönülden tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

“8 yilda bu aziz sehre 15 binin üzerinde istihdam sagladik”

Baskan Sekmen de, "Erzurum Valimiz Sayin Okay Memis ile birlikte kadim sehrimizin iktisadi gelisimi için yogun bir çaba içerisindeyiz. Kentimizin nihai kalkinma hedefi istihdam ile dogru orantilidir. 8 yilda bu aziz sehre 15 binin üzerinde istihdam sagladik. Bir istihdam ve sanat okulu olarak nitelendirilen ESMEK’lerde sektörlere ara eleman yetistiriyoruz. Is insanlarimizin bu kente yatirim yapmalari için her alanda her sektörde yogun bir mücadelemiz var. Bölgesel açidan hinterlandi genis önemli ekonomik kosullara sahibiz. Sayin Valimiz ve is adamlarimizla birlikte bu aziz sehrin talihini yenecegiz" dedi.

“Krizi firsata çevirecegiz”

Vali Memis, Erzurum’un turizmde, tarimda, hayvancilikta ve saglik yatirimlarinda Türkiye ortalamasinin üzerinde bir sehir oldugunu söyledi.



Sanayilesmenin ise yeterli olmadigini kaydeden Memis, “Sanayilesmede o kadar iyi degiliz. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde zeminle ilgili bir problem yasadik. Ancak burasi heyelan bölgesi degil. Burada fabrikalar yapilir ancak ’Astari yüzünden daha pahaliya gelir’ denildigi için bizler de bir arayis içine girdik. Büyük bir mücadelenin sonunda basta Erzurum Milletvekilimiz Dr. Sayin Recep Akdag ve milletvekillerimizin sayesinde askeriyeye ait olan bir yeri devraldik. Belediyemizde yaptigimiz çalisma sonucu burayi 3 milyon metrekare alana çikariyor ve 300’e yakin fabrika yapilacak bir alan oluyor.” diye konustu.

Erzurum’u ekonomik anlamda ileriye götürme adina büyük gayret içerisinde olduklarini aktaran Memis konusmasini söyle sürdürdü:

“Ülkenin sanayilesmis, kalkinmis illeri neyse Erzurum’u da o noktaya getirecegiz. Simdiden Organize Sanayi Bölgesi için ön sözlesmeleri imzalamaya basladik. O kadar talep var ki sadece bir fabrika 50 dönüm yer istiyor ve arti 5 bin istihdam sözü veriyor, bu tür talepler var 2. Organize Sanayi Bölgesi için günes enerji sistemini kurmak için çalismalar baslattik. Biz, krizi firsata çevirecegiz. Erzurum’u üreten bir kent yapmak istiyoruz. Tek gayemiz Erzurum’a Erzurumluya hizmet etmek. Sokakta gezen vatandasimiza is bulmak. Devletin tek kurusunu heba etmiyoruz. Yatirima, istihdama harciyoruz. Biz temelini olusturuyoruz, sanayicimiz fabrikasini kurup istihdama yönelmesinin önünü açiyoruz. Hep birlikte, sizlerle yolumuza devam edecegiz.”
Kaynak: İHA