Egitim Fakültesi Resim- Is Egitimi Anabilim Dalindan 2020 Mezunlari Resim Sergisi

EBYÜ Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Resim Is Egitimi Anabilim Dali tarafindan Resim-Is Egitimi Bölümü “2020 Mezunlari Resim Sergisi” düzenlendi.

Egitim Fakültesi Resim- Is Egitimi Anabilim Dalindan 2020 Mezunlari Resim Sergisi
Pandemi nedeniyle daha önce gerçeklesemeyen Resim- Is Egitimi Anabilim Dali “2020 Mezunlari Sergisi”, bu yil Yalnizbag Yerleskesi Sosyal Tesislerde sanatseverlerle bulustu. Gerçeklesen serginin açilisina Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaskaya, Resim Is Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Selma Taskesen, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Sergide mezun 30 ögrencinin hazirladigi realist, kübik, barok, Kurtulus Savasi ve röprodüksiyon içerikli yagli boya, akrilik ve kolaj çalismalarindan olusan toplam 80 eser yer aldi.

Sergiyi gezerek ögrencilerin yapmis olduklari çalismalar hakkinda bilgi alan Rektör Prof. Dr. Akin Levent, ögrencilerin çalismalarindan olusan çesitli sergiler düzenlemesinin ögrencilerin özgüven motivasyonlari açisindan oldukça önemli oldugunu söyledi.



Rektör Levent, “Ögrencilerin dersliklerde ögrendikleri bilimsel ve sanatsal bilgileri, uygulama alaninda özgün bir biçimde ifade etme firsati edindikleri bu tür sergilerin gerçeklestirilmesinde emegi geçen akademisyen ve ögrencilerimizi tebrik ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum.” dedi.

Sergi, 25 Nisan-8 Mayis 2022 tarihleri arasinda Yalnizbag Yerleskesi Sosyal Tesislerde sanatseverlere açik olacak.
Kaynak: İHA