Bayram Öncesi Yufka Satislarinda Yüzde 70 Artis

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Ramazan Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte yufka satislarinda artis yasandi.

Bayram Öncesi Yufka Satislarinda Yüzde 70 Artis
Ramazan ayinda iftar ve sahur sofralarinda geleneksel lezzet haline gelen yufkalar, Ramazan Bayrami’nin yaklasmasi ile birlikte yogun talep görüyor. Tatvan’da yufka üretimi yapan bir is yerinde Ramazan Bayrami’na kisa bir süre kala yufka satislari yüzde 70 oraninda artti.

Sabahin erken saatlerinde bir araya gelen yufka ustalari, hazirladiklari hamurlari hem el hem de makine yardimi ile açarak sac üzerinde pisiriliyor.

Ramazan ayinda yogun çalistiklarini söyleyen yufka ustasi Mecit Gülmüs, “Genel olarak her Ramazan ayinda böyle yogun çalisiyoruz. Yazin pek yufka gitmedigi için bu süreçte Ramazan boyunca bölge halki olarak bayagi bir yufka yiyoruz. Bayram Bayrami öncesi yogunlugumuz daha fazla oluyor. Su an bayram arifesindeyiz ve satislarimiz yüzde 70 oraninda artti. Bizim bölgede herkes bayram sabahi börek ve dolma yer. Bayramin ilk günü de herkesin sofrasinda börek olur. Biz de elimizden geldigi kadariyla milletimize hizmet etmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Yogunluktan dolay memnun olduklarini belirten Gülmüs, “Su an 7 elemanla birlikte çalisiyoruz. Sabah gelip hamurumuzu yapar her birini çeviririz. Tek tek hamurlari ellerimizle basariz. Hamurlarimizin her birini makineler yardimiyla açariz. Pisirdikten sonra islatiyoruz. Ondan sonra tekrar toplayip tezgahlara koyuyoruz. Yufkalari 1-2 saat dinlendirdikten sonra katlayip tek tek paketleyerek hazir hale getiriyoruz. Bayram yogunlugundan dolayi memnunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA