Bakan Özer Açiklamasi 'Milli Egitim Camiasini Normallestirmeden Türkiye'nin Normallesmesi Mümkün Degil'

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer, "Milli egitim camiasini normallestirmeden Türkiye’nin normallesmesi mümkün degil. Onun için basta 6 Eylül tarihinden itibaren kararli bir sekilde kesintiye hiç ugratmadan, ama saglik tedbirlerine de riayet ederek bugünlere gelmis olmanin büyük bir mutlulugunu tasiyoruz" dedi.

Bakan Özer Açiklamasi 'Milli Egitim Camiasini Normallestirmeden Türkiye'nin Normallesmesi Mümkün Degil'


Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve degerlendirme toplantisi için Karabük’e geldi. Bakan Özer, Valilik ziyaretinde yaptigi açiklamada, iki yili askin süredir maske ile egitim ögretim ögren ögrencilerin ve ögretmenlerin maske zorunlulugunun kaldirilmasiyla birlikte farkli bir deneyim yasadigini belirterek, “Yaklasik iki yildan beri aslinda iki yili askin süreden beri ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz ilk kez bugün maskesiz bir sekilde egitim ögretim geçirdiler. Yeni kararin hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Ögrencileriniz ve ögretmenlerimiz gerçekten maskesiz bir sekilde egitim ögretimlerine devam etmeyi çok büyük özlemle bekliyorlardi. Dün Sayin Cumhurbaskanimizin, Saglik Bilim Kurulu toplantisi sonrasi yaptigi açiklamayla artik kapali mekanlarda maske kullanma zorunlulugu kaldirildi. Bugün biz de ilk kez 18 milyon ögrencimizin, 1.2 milyon ögretmenimizin ve diger idare personelimizin egitim okul binasinda maske kullanma zorunlulugunu ortadan kaldirdik. Ve ögrencilerimiz çok rahat bir sekilde okullarina gittiler. Okullarinda çok güzel bir gün geçirdiler. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz için çok farkli bir deneyim oldu.” diye konustu.



“Aliskanliklari terk etmek kolay bir sey degil”

6 Eylül 2021 tarihinden itibaren yüz yüze egitime geçildigini aktaran Bakan Özer, milli egitim camiasinin önemine vurgu yaparak sözlerini söyle sürdürdü:

“Aliskanliklari terk etmek kolay bir sey degil. Ama ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz uzun süreden beri çok büyük bir fedakarlikla bu günleri bekliyorlardi. 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle yeni egitim ögretim yilina yüz yüze tüm egitim kademelerinde devam etme irademiz, aslinda bu sürecin tamamlanmasinda çok büyük katki sagladi. Çünkü milli egitim camiasi çok büyük bir camia. 18 milyon ögrenci ve 1.2 milyon ögretmenin ve diger idarecilerin aktif olarak yer aldigi büyük bir aile. Milli egitim camiasini normallestirmeden Türkiye’nin normallesmesi mümkün degil. Onun için basta 6 Eylül tarihinden itibaren kararli bir sekilde kesintiye hiç ugratmadan ama saglik tedbirlerine de riayet ederek bugünlere gelmis olmanin büyük bir mutlulugunu tasiyoruz. Ve ilk kez hiç kesintiye ugramadan Covid-19 salgininda okullarin da bu salgin sürecinde en güvenli ortamlar oldugunu göstererek aslinda ülkemiz çok büyük bir güç kazandi. Çünkü yarin herhangi bir sikinti oldugu zaman baska olaganüstü kosullar oldugu zaman artik sunu gördük. Gerekli önlemleri alarak okullarimizi açik tutabiliriz. Yani okullar her zaman her olaganüstü kosulda ilk açilmasi ve en son kapatilmasi gereken yerlerdir. Tabi bu sürecin basarili bir sekilde tamamlanmasinda ögretmenlerimiz gerçekten günün kahramanlariydi. Ben tüm ögretmenlerimize fedakarliklarindan dolayi emeklerinden dolayi tüm saglik kurallarina riayet ederek asilanma oranlarini toplumun çok üzerinde oldugunu göstererek sürece basarili katkilarindan dolayi en içten sükranlarimi sunuyorum. Okullarini 1.5 yil aradan sonra özlemle bekleyen ögrencilerimiz de bu sürecin kahramaniydi. Onlar da Küçük yaslarina ragmen maskeye, mesafeye, hijyene riayet ederek bugünleri kadar geldiler. Elbette maske zorunlulugu olmasa bile bundan sonra hijyen kurallarina azami riayet edecegiz. Ben yeni dönemin hayirli olmasini diliyorum. Ögretmenlerimiz sadece okullarda bu sürece katki saglamadilar. Ayni zamanda tüm illerimizdeki vefa gruplarinda da aktif olarak vali ve kaymakamlarimizin hizmetinde vatandaslarimizla hemhal oldular. Içisleri Bakanligimiza çok tesekkür ediyorum. 81 ilde 922 ilçede süreçleri hep birlikte koordine ettik. Dün Bartin’daydik. Bugün Karabük’teyiz uzun yillarimi geçirdigim bu illere pes pese ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Bugün Karabük ilimizin egitim yatirimlarini degerlendirecegiz. Mevcut egitimini çok daha iyi noktalara tasiyabilmek için bakanlik alarak neler yapabiliriz? Bakanlik olarak hangi adimi atariz onlari görüsecegiz. Karabük’ün bir egitim sehri olarak yükseldigini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Temel egitim, ortaögretim, yüksek egitimde son yillarda farkini ortaya koyan sehrimiz. Biz de bu güzel yolculugunu çok daha güçlü hale getirebilmek için bakanlik olarak ne gibi destekler vermemiz gerekiyorsa her türlüsü destegi insallah bu gün de daha önce sagladigimiz gibi büyük müjdelerle destegimizi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA