Bakan Kurum Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'i Bir Kez Daha Rekor Bir Oyla Seçecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Türkiye’nin gelecek 100 yilini sekillendirecek olan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’i bir kez daha rekor bir oyla yeniden Cumhurbaskani seçecegiz." dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'i Bir Kez Daha Rekor Bir Oyla Seçecegiz'


Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas’ta bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sivas Valiligini ziyaret ederek Vali Salih Ayhan ve kurum temsilcileri ile görüstü, ardindan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin’i ziyaret etti. Bakan Kurum, aksam AK Parti Il Baskanligi tarafindan verilen iftar programina katildi.

Burada Suudi Arabistan’da düzenlenen ezan okuma yarismasinda dünya birincisi olan Muhsin Kara, Kur’an-i Kerim okudu. Iftar sonrasi partililere hitaben konusan Kurum, parti temsilcilerinden yapilan hizmetleri anlatmalarini istedi. Bakan Kurum, yaptigi konusmasinda Sivas’ta yapilan ve yapilacak millet bahçelerinin genisligini 2 milyon 243 bin metre kare olarak açiklayarak, “Bu kadim sehirde çocuklarimiz için, gençlerimiz için, Yigidolar için toplam büyüklügü 2 milyon 243 bin metre kare büyüklügünde 7 millet bahçesi projemiz var. Sivas eski stat yerinde millet bahçemizi 5 Haziran 2020’de dünya Çevre Günü’nde açtik. Sarkisla Millet Bahçemizin 1. etabini tamamladik. Zara Millet Bahçemizi de açilisa hazir hale getirdik. Koyulhisar’da Egriçimen Millet Bahçesi’nin de yapimina devam ediyoruz. Merkez’de Yüceyurt ve Seyfebeli’de yer alan millet bahçelerimizin de projelendirme çalismalarina devam ediyoruz. Sivas-Ankara kara yolu üzerindeki tarihi Haralar bölgesinde bulunan 251 bin metrekarelik Hamidiye Kültür Bahçemizi Sivasli kardeslerimizin yeni bulusma noktasi haline getirdik.” diye konustu.



"2.3 milyarlik 165 proje"

Kurum, Iller Bankasi araciligi ile 2.3 milyar degerinde yatirim yaptiklarini ifade ederek, “Iller Bankamiz eliyle yatirim degeri 2.3 milyar lira olan 165 proje gerçeklestirdik. Içme suyundan aritma tesisine, kültür parki restorasyonuna destekten üst geçit baglanti yoluna kadar projelerimizin tamamina gerekli finansal destegi veriyoruz, yatirimlarimiza tüm hizimizla devam ediyoruz. Buruciye, Çifte Minareli Medrese ve Kale Camisi’ne; kongre ve valilik binalarimizin da bulundugu Ihramcizade, Osman Pasa ve Hikmet Isik Caddelerimizdeki 53 binamizin cephelerini yeniledik. Bu tarihi aks üzerindeki görüntü kirliligini tamamen ortadan kaldirdik.” dedi.



"Kentsel dönüsüm sürüyor"

Bakan Kurum, Sivas’ta kentsel dönüsüm çalismalarinin sürdügünü vurgulayarak, “Sivas’imizi kentsel dönüsümle daha saglikli konutlara kavusturuyoruz. Bu anlamda Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli alanda kentsel dönüsüme devam ediyoruz. Bu kapsamda 475 konutumuzun yapimini tamamlayarak insallah Temmuz ayinda vatandaslarimiza teslim ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Sivas’ta TOKI Baskanligimizla 9.189 konut ile onlarca sosyal donatinin yapimini tamamladik. Yine 2.449 konut ile 5 ticaret merkezi, 4 cami, hükümet konagi, sosyal tesisler ve millet bahçesinin yapimina devam ediyoruz. Sosyal konut projelerimiz kapsaminda ise toplam 3.946 konutumuzu Sivas’imiza armagan ediyoruz. Insallah, Sivas’in 28.500 kilometrekaresinin tamamini, daha pek çok dev yatirimlarimizla hep birlikte bulusturacagiz. Çünkü Âsik Veysel, burada bulunan tüm milletvekillerimize, belediye baskanlarimiza, teskilatlarimiza, muhtarlarimiza; yani gözü, kulagi, kalbi millette olanlara bakin ne söylemis: ‘Ölümsüz olmak istersen eger / Dünyaya birakirsin bir eser.” ifadelerini kullandi.

“Bagimsiz yarginin kararini sorguluyorlar”

Bakan Kurum, eserle, milletle ve hizmetle alakasi olmayanlarin bagimsiz yarginin kararini sorguladiklarini ifade ederek, “Iste eserle, hizmetle, milletle alakasi olmayanlarin; hem hukuku hem de millet iradesini nasil hiçe saydiklarini görüyoruz. Bu zihniyet; hukuku hiçe sayiyor, bagimsiz yarginin kararini sorguluyor, milletin iradesine dil uzatiyor, bu ülkenin seçilmis ilk Cumhurbaskanini hadsizce tehdit ediyor! Ne zaman kendilerine proje, vizyon, gelecek desek ipe un sererler. Bu millet bunlari söyle ne zaman yoldan çevirip kendilerine ‘sizin üretiminiz nerede, yatiriminiz nerede, projeniz nerede’ dese; bunlar milletimize akil ögretmeye çalisirlar. Geçen gün duydum. Sivaslilar bunlari ölçmüs, biçmis bunlarin karakterini ortaya koymus. Sivaslilar bunlara ne demis: ’Tembele is buyur! Tembel dönsün sana akil ögretsin!" seklinde konustu.



“Büyük Türkiye hayalinden bir an bile geri adim atmayacagiz”

Bakan Kurum, büyük Türkiye hayallerinden bir an bile geri adim atmayacaklarini ifade ederek, “Bizim bir hayalimiz var. Biz yolumuzdan sapmayacagiz. Büyük Türkiye hayalinden bir an bile geri adim atmayacagiz. Türkiye’nin bagimsizliginin sembol sehri Sivas için çok çalisacagiz, ülkemiz için, devletimiz için, al bayragimiz için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Bu sokaklarin yetistirdigi sehidimiz Muhsin Yazicioglu ne güzel söylemis: ’Hizmet ettigimiz bu bayrak öyle bir bayraktir ki; içinde vatan vardir, sehitlerin dökülen kani vardir, iki cihan vardir, din vardir, iman vardir.’ Iste bu yüzden Cumhurbaskanimizin liderliginde Allah’in yardimi ve milletimizin dualariyla al bayragimiza her zamankinden daha büyük bir gururla, her zamankinden daha yüksek bir azimle hizmet etmeye devam edecegiz. Türkiye’nin gelecek 100 yilini sekillendirecek olan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’i bir kez daha rekor bir oyla yeniden Cumhurbaskani seçecegiz.” seklinde konustu.



Konusma sonrasi AK Parti Sivas Il Baskani Hakan Aksu, Bakan Kurum’a üzerinde çift basli kartal islenmis ahsap tablet hediye etti.

Cumhurbaskani telefonla seslendi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, iftar sonrasi cep telefonu ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i aradi. Erdogan telefon araciligi ile partili gençlere seslendi. Erdogan gençlerin Kadir gecesini kutlayarak bayramlarini kutladi. Bakan Kurum ve beraberindekiler iftar programinin ardindan tarihi kent meydaninda halka tatli ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA