Ayancik'ta 11 Çiftçiye Hibe Destekli Traktör

Ayancik Orman Isletme Müdürlügü tarafindan 9 köyde, 2022 yilinda 11 adet Orköy Traktör Kredi Destegi kapsaminda kesilen kurdele ile köylü vatandaslara anahtar teslimi yapildi.

Ayancik'ta 11 Çiftçiye Hibe Destekli Traktör
Ayancik Orman Isletme Müdürü Hakan Yaslikaya, "Ormancilik faaliyetlerinin çok yogun oldugu Ayancik Orman Isletme Müdürlügü dahilindeki 9 köyde, 2022 yilinda 11 adet Orköy Traktör Kredi Destegi vererek, köylümüzün üretim gücünü artirdik. Bu kapsamda, toplam 2 milyon 640 bin liralik düsük faizli ORKÖY kredi destegi 528 bin lirasi hibe olarak verilmistir. Bu sayede yöredeki orman köylülerimizin, ormancilik faaliyetlerinde kullanmis olduklari üretim araçlari, modernize edilerek etkin ve verimli çalismalari saglanmistir" dedi.

Kredi kullandirilan hak sahibi köylüler ise uygulamanin kendilerine büyük bir güç verdigini, devletin her zaman oldugu gibi yanlarinda oldugunu hissettiklerini ve bu traktörlerle yapacaklari üretim çalismalarini, daha hizli ve daha ekonomik ayni zamanda daha güvenli bir sekilde yapacaklarini dile getirerek, emegi geçen devlet büyüklerimize tesekkürlerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA