78 Ülkeden Bine Yakin Uluslararasi Ögrenci Iftarda Bulustu

SADEM tarafindan 78 ülkeden yaklasik bine yakin uluslararasi ögrenciyi ‘bin bir renk tek yürek’ slogani etrafinda bir araya getiren ‘Kardeslik Bulusmasi’ isimli bir iftar programi düzenlendi.

78 Ülkeden Bine Yakin Uluslararasi Ögrenci Iftarda Bulustu
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Egitim-Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SADEM) tarafindan 78 ülkeden yaklasik bin uluslararasi ögrenciyi bir araya getiren ‘Kardeslik Bulusmasi’ isimli iftar programi düzenledi.

Arifiye ilçesinde bulunan SADEM’in bahçesinde ilk kez düzenlenen iftar bulusmasi, tasavvuf müzigi ve ilahi dinletisiyle basladi.

Program, Kur’an-i Kerim tilaveti, uluslararasi bir ögrencinin ezan okumasi ve dua edilmesiyle devam etti.

Senlik havasinda geçen programa; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Arifiye Kaymakami Bekir Dinkirci, rektör yardimcilari, SADEM ögretim elemanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Öte yandan Il Müftüsü Hasan Basis, Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde SADEM’de egitim gören uluslararasi ögrencilerle ‘Türkiye’de Ramazan’ konulu söyleside bir araya geldi.

Programda bir konusma yaparak gönülleri bir araya getiren bir iftar düzenlendigini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Bu bulusma için seçilen ‘bin bir renk tek yürek’ slogani burada olusturdugumuz birlikteligi güzel bir sekilde anlatiyor. SUBÜ olarak uluslararasilasmaya önem veriyoruz. Bu ögrencilerimiz baslangiçta SADEM’de daha sonra ise bölüm ve programlarinda aldiklari egitimler ve + Egitim Modeli çerçevesinde isyeri uygulamalariyla kültür ve ticaret elçilerimiz oluyorlar. Sosyal faaliyetler ile Türk kültürünü yakindan tanima imkâni buluyorlar. SADEM; akademik dil egitimi verme, Türkçenin egitim-ögretimi konusunda programlar hazirlayip gelistirme, yurt içi ve yurtdisindaki kuruluslarla koordineli çalismalar yürütme konularinda basarili isler yapiyor. Ayrica sanal gerçeklik gözlügüyle Türkçe egitimi gibi ilklere de imza atiyor. Kisa süre önce ise alandaki önemli bir açigin kapatilmasina katki saglamak adina Yabanci Dil Olarak Türkçenin Ögretimi Sertifika Programi’ni baslatmislardi. Düzenlenen bu iftar programinin da ögrencilerimiz için unutamayacaklari bir hatira olacagina inaniyorum. Gönül soframizi paylasan ve buna vesile olan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA