Vali Memis Kuran Kursu Ögrencileri Ile Iftar Açti

Erzurum Valisi Okay Memis, Oltu’da Aslanpasa Camii bahçesinde Kur’an Kursu ögrencileriyle iftarda bir araya geldi.

Vali Memis Kuran Kursu Ögrencileri Ile Iftar Açti
Iftar Öncesi Oltu OSB’yi ziyaret eden Erzurum Valisi Okay Memis yapimi devam eden fabrikalar hakkinda bilgiler alirken fikir alisverislerinde bulundular.

Daha sonra iftar için Oltu Aslanpasa Camii bahçesinde Kur’an Kursu ögrencileriyle iftarda bir araya gelen Vali Okay Memis, ögrencilere elleriyle yemek doldurdu.

Iftar öncesi kuran kursu ögrencilerinden Yusuf Arda Turan Kuran-i Kerim okudu. Daha sonra açilis konusmasini Il Müftüsü Sahin Yildirim yapti.

Ögrencilere hitaben bir konusma yapan Vali Memis, ‘Sizleri çok sevdigimi ifade ederek sözlerine baslamak istiyorum. Allah ilminizi, zekanizi artirsin. Kur’an-i Kerim’i okumak bir hafiz olarak ezberlemek hiç kolay degildir. Herkese nasip olacak bir sey de degildir. Sevgili evlatlarimiz sizler hafizlik belgesinin yaninda okullariniza da devam edeceksiniz. Pozitif bilimlerinde derslerini alacaksiniz. Son hak din Cenabi Allah’in bizlere göndermis oldugu Kur’an-i Kerim’i bilmek çok degerli. Bunun Arapçasini ve Türkçesini bilmeniz de ayrica çok degerli. Es zamanli olarak fizik, kimya, biyoloji, cografya, matematik, Ingilizce, tarih, gibi her alanda dersler alacaksiniz. Sonuçta doktor, ögretmen, mühendis, vali, kaymakam, hakim, savci, subay, polis olacaksiniz. Hangi meslegi istiyorsaniz yapabileceksiniz. Sizin diger insanlara bir artiniz olacak. Islam dinimizin bütün kurallarini da çok iyi bir sekilde bilip hayatiniza devam edeceksiniz. Allah emeklerinizi bosa çikarmasin, tamamina erdirsin insallah. Oltu benim çok sevdigim bir ilçedir. Burada hayallerimiz var. Hemen hemen hepsini yaptik. Biliyorsunuz OSB’yi devraldik. 7-8 fabrika yaptik. Insallah daha da arttirip devam edecegiz. En az 5 bin istihdam hedefliyoruz. Oltu’da bu çok önemli bir proje ve hepsi de somut projeler. Insallah göreceksiniz hep birlikte açilislarini da yapacagiz. Devletin bize gönderdigi kaynaklari istihdam projelerinde harciyoruz. Fabrika yapma derdindeyiz. Tarima, hayvanciliga, turizme önem veriyoruz. Bu isler yaparken de tabii ki Sayin Cumhurbaskanimizdan destek ariyoruz. Onlarin bize sagladigi kaynaklarla bu projeler yapiyoruz. Yine bakanlarimiz, Erzurumlu milletvekillerimizin destekleriyle bu hizmetleri sizlere sagliyoruz. Oltu’ya daha iyi hizmetler yapmak için çaba içindeyiz’ diye konustu.

Iftar programina Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, Il Emniyet Müdürü Yardimcisi Erkan Macvit, Il Müftüsü Sahin Yildirim, Oltu Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ethem Gökboga, Oltu Ilçe Emniyet Müdürü Ugur Özdoganoglu, Erzurum Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi Baskani Fuat Demir, Ak Parti Oltu Ilçe Baskani Eftal Gülcü, din görevlileri ve Kuran kursu ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA