Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Devletimizin güçlü ve adil oldugunu bir kere daha gösterelim. Cezaevinden çikacak olan mahkumlara maddi ve manevi destek saglayalim” dedi.

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi


Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül’ün 9 Nisan’da baslattigi af çagrisinin son duragi Osmaniye oldu. Osmaniye C Tipi Cezaevi önünde affin neden çikmasi konusunda gazetecilere açiklamalarda bulunan Sarigül, devlete karsi islenmis suçlar, terör olaylari, uyusturucu, kadina siddet ve çocuk tacizleri gibi konularin genel af içerisinde yer alamadigini söyledi.



"Gelin hep berber af çikaralim"

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Türkiye’de 9 Nisan’da bir af çagrisinda bulundum. O günden beri de bu çagriyi tekrarlamaya devam ediyorum. Af çagrimizin 3 tane gerekçesi var. Birincisi toplumsal barisa ihtiyacimiz var. Cezaevleri doldu, tasti. Yargilamalarin biraz acele yapildigini pandemi nedeniyle dosyalara tam bakilmadigi konusunda da yogun sikayetler almaktayiz. Bu gerekçelerle bugün bir kez daha Osmaniye’den bütün siyasi partilere çagrida bulunuyorum. Gelin hep berber af çikaralim. Devletimizin güçlü ve adil oldugunu bir kere daha gösterelim. Cezaevinden çikacak olan kader mahkumlarina maddi ve manevi destek saglayalim. 5 milyon Suriyeli yurttasimiza kucak açan devletimiz 250 bin kader mahkumuna da kucak açmali ve onlar cezaevinden çiktiktan sonra gerekli destek verilmelidir” diye konustu.



“ Affet Türkiye’m”

Ulusal birlik ve beraberlik için ‘Affet Türkiye’m’ diye seslenen Sarigül, “Türkiye’mizin vicdanina sesleniyorum ve diyorum ki affet Türkiye’m, analarin hasretini dindirmek için affet Türkiye’m, çocuklari sevindirmek için affet Türkiye’m diyerek af çagrisi yapmaya devam edecegim. Bu çagrimin karsilik bulacagina inaniyorum. Bir kez daha ulusal birlik için affet Türkiye’m diyorum. Cumhuriyetimizin 100. yilina giriyoruz. Devletimizin sefkatli oldugunu adil oldugunu ve Türk insaninin merhametli oldugunu hepimiz biliyoruz. Türkiye’min de affedecegini biliyorum. Devletimize karsi islenmis suçlar, teröre bulasmis konular uyusturucu baronlari, kadina siddet ve çocuk tacizleri bunlarin disindadir” dedi.

Kaynak: İHA