Türk-Ermeni Iliskileri Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Yüksel'den ABD Baskani Biden'e Tepki

Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni Iliskileri Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, tarihin her döneminde insanliga umut isigi olan Türklerin serefli geçmisinde ne soykirim ne de katliam bulunmadigini belirtti.

Türk-Ermeni Iliskileri Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Yüksel'den ABD Baskani Biden'e Tepki
Her sene oldugu gibi bu 24 Nisan tarihinde de Ermeni diasporasi, Ermenistan Hükümeti, Ermenistan kamuoyu ve onlari destekleyen çevreler, sözde soykirim iddialari ile gündem olusturma çabasi içerisine girdigini dile getiren Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, Yanikdere Sehitligi aniti önünde basin açiklamasi yapti.

Ermeni çetelerinin bölgede gerçeklestirdikleri katliamlarin; Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarinca 1986-1990 yillari arasinda ve 2010 yilinda yapilan bir dizi toplu mezar kazi çalismalariyla da dünya kamuoyunun bilgisine sunuldugunu dile getiren Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, sunlari söyledi:

“ABD Baskani Biden’in uluslararasi hukuka aykiri bir sekilde 24 Nisan’da Türkiye aleyhine kullandigi ifadeler, her geçen gün bölgede ve uluslararasi politikada etkili bir güç olarak daha da büyüyen Türkiye için yok hükmündedir. Hiçbir yaptirim gücüne sahip degildir.

Bizler de Türk akademisyenleri olarak; ABD Baskani Biden nezdinde, Türkiye’yi sözde soykirimla itham etmeye çalisan gerek distaki ve gerekse de içteki siyasetçilere seslenmek istiyor ve diyoruz ki; eger bu yönde gerçek bir karar almak istiyorsaniz, Ermeni terörünün 1890-1909, 1909-1915- 1918-1922, 1973-1985, 1991-1992 yillari arasindaki katliamlarini yahut EOKA mensubu Rumlarin 1974 yilinda Kibris Türklerine karsi yaptiklari mezalimleri ’soykirim’ olarak taniyabilirsiniz. Tarihin her döneminde insanliga umut isigi olan Türklerin serefli geçmisinde ne soykirim ne de katliam bulunmamaktadir. Medeniyet nurlari tasiyan, parlak ve sanli tarihiyle yüzlesmekten hiçbir zaman kaçinmayan Türk milleti, vicdanlari taslasmis, elleri milyonlarca insanin kaniyla kirlenmis, siyasi sicilleri bozuk yönetimlerin temsilcisi olanlardan ders alacak degildir. Diger taraftan Gazi Meclisimiz TBMM’nin çatisi altinda, Türkiye’yi ve Türkleri sözde soykirimla itham eden önergeyi gündeme tasiyan ve destekleyenleri de tarihi çarpitma gayreti içerisinde gösterdikleri bu eylemlerinden ötürü, siddetle kinadigimizi belirtmek istiyoruz.”
Kaynak: İHA