Meraklisi Oldugu Eski Magirus Minibüs Için 300 Bin TL Harcadi

Ordu’da yasayan baba-ogul, geçmis yillarda dolmusçulukta kullanilan ve meraklisi olduklari Magirus minibüsü satin alip, bir yilda yaklasik 300 bin TL harcayarak restore ettirdi.

Meraklisi Oldugu Eski Magirus Minibüs Için 300 Bin TL Harcadi
Ordu’da oto yikama isi yapan Mertcan ve Soner Acar, meraklisi olduklari 1996 model Magirus minibüsü geçen yil Sakarya’dan 27 bin TL’ye satin aldi. Istanbul’da uzun yillar dolmus olarak kullanilan minibüs, baba-ogul tarafindan zevklerine göre restore edildi. Yaklasik bir yil boyunca yapimi süren ve tamamlandiginda vip hale dönüsen araç, toplamda ise 300 bin TL’ye mal oldu.

“Biz aldigimizda hurda ve çekme belgeliydi”

Mertcan Acar, araçlarinin önceden dolmus hattinda çalistigini ve hurda belgeli olarak aldiklarini belirterek, “Aracimiz 1996 model Magirus. Eskiden Istanbul’da dolmuslarda kullanilan bir araç. Bu araci internette babam ile dolasirken Sakarya’da bulduk ve almaya karar verdik. Yaklasik iki ay bekleyip araci Sakarya’da yaptirmaya karar verdik. Biz araci aldigimizda hurdaydi ve çekme belgeli olarak satin aldik” dedi.



“Bir yilda yaklasik 300 bin TL harcadik”

Araci kendi zevklerine göre komple restore ederek topladiklarini ifade eden Acar, “Araci yaklasik 1 yilda topladik. Ilk baslarda maliyet için ufak rakamlar çikiyordu ancak sonradan motorundan baslayip komple iç dösemesine kadar detaylandirinca maddi anlamda da yormaya basladi ancak ne kadar yorsa da verdigimiz emegin karsiligini aldik. Yaklasik 300 bin TL para harcadik. Su anda Ordu’da bu araç tek diyebilirim. Bu bizim keyif aracimiz ancak insanlarin özel günleri için ilerleyen günlerde kiralama yapabiliriz” diye konustu.



“Keyifli oldu, görenler heves ediyor”

“Araci gören ye korna basiyor ya da el sallayip selam veriyorlar” diyen Acar, “Bu araci zaten her zaman kullanmiyoruz, belirli günlerde ve belirli saatlerde sehir turu yapip, yerine birakiyoruz. Keyfi oldugundan da araci satmayi suan için düsünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA