Komsusunun Baltali Saldirisina Ugrayan Polisin Esi Dehset Anlarini Anlatti

Sakarya’da tartistigi komsusunun baltali saldirisina ugrayan polis memurunun esi, olay günü yasanan korku dolu anlari anlatti. Yeni ev arayisina geçtiklerini belirten Dilek Girgin, "Yasananlarin hepsi 3 ve 9 yasinda iki tane çocugumun gözü önünde yasandi. Benim sesim bagirmaktan, aglamaktan kisilmis durumda. Psikolojik olarak ailecek tamamen bitik durumdayiz" dedi.

Komsusunun Baltali Saldirisina Ugrayan Polisin Esi Dehset Anlarini Anlatti
Olay, 24 Nisan Pazar günü Serdivan ilçesi Yazlik Mahallesi Sifa Sokak’ta bulunan apartmanda meydana geldi. Iddiaya göre, apartmanin zemin katinda oturan polis memuru M.A.G., bahçede bulunan banklarda gürültü yapildigi gerekçesiyle komsulari A.A. ile daha önce tartisma yasadi. Taraflarin 24 Nisan’da tekrardan bahçede karsilasmasi neticesinde bir kez daha tartisma çikti. M.A.G.’ye küfürler yagdiran A.A., daha sonra elindeki baltayla saldirdi. Dengesini kaybederek yere düsen M.A.G., baltayla bacagindan yaralandi. Yarali polis memuru hastaneye kaldirilirken, A.A. ise gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen A.A., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Esime agza alinmayacak küfür etti"

Çocuklarinin gözü önünde yasadiklari korkuyu anlatan yarali polisin esi Dilek Girgin, "Karsi taraf zaten daha öncesinde çok basit bir sebepten dolayi husumetli oldugumuz komsumuz. Daha öncesinde bahçede bulunan banklardan dolayi tartisma yasanmisti. Banklar bizim yatak odamizin önünde duruyordu. Sesten rahatsiz oldugumuzu söyledik fakat bahçede banklari kullanmayi devam etmek istediler. Bu yüzden aramizda husumet vardi. Olay günü esim ve iki çocugumla birlikte hafta sonu gezmesi için disariya çiktik, yanimizda üst komsumuz, esi ve 3 yasindaki çocugu da vardi. Bahçenin kapisini açtigimiz zaman olayi gerçeklestiren A.A. ile esim karsilasti. Olay anini çok hatirlayamiyorum o an yasadigim sok ve travmadan dolayi bir kismi silindi hafizamdan. A.A. orada agza alinmayacak bir küfür ile esime hitapta bulunarak olayi baslatti. Sonrasinda kendi aracinin bagajinda bulunan balta ile esime dogru kosarak yöneldi" dedi.



"Olaylar 3 ve 9 yasinda iki tane çocugumun gözü önünde yasandi"

Olay sebebiyle psikolojisinin olumsuz yönde etkilendigini söyleyen Girgin, su ifadeleri kullandi:

"Sahis esime saldirdiktan sonra insaat isçileri, insaatin sahipleri ve ben kadin halimle güç bela araya girerek, olayi ayirmaya çalistik. Ama karsi taraf baltayi birakmayip sürekli öldürmekle tehdit etti. Yasananlarin hepsi 3 ve 9 yasinda iki tane çocugumun gözü önünde yasandi. Benim sesim bagirmaktan, aglamaktan kisilmis durumda. Psikolojik olarak ailecek tamamen bitik durumdayiz. Birbirimizle iletisim kurmakta zorlanir olduk. Bu kisinin bir gece gözaltinda kaldiktan sonra serbest kaldigini ögrendik ve o bizi tamamen yikti. Öldürebilecegi bir aletle esime saldiriyor ve bunu çevremizdeki bütün kisiler gördü, sahit oldu. Kanitlarimiz, videolarimiz olmasina ragmen serbest birakilmasi bizi iyice etkiledi ve daha çok yipratti. Biz sesimizin duyulmasini istiyoruz, bunun için ne gerekiyorsa onun yapilmasini istiyoruz. Bu kisinin disarida serbest gezmesi beni güvenlik açisindan da çok tedirgin ediyor. Tekrar yapmayacagini nereden bilebilirim. Esimi ve çocuklarimi bir yerde tek basina sikistirmayacagini nereden bilebilirim"

"Yeni ev arayisindayiz"

Yeni ev arayisinda olduklarini aktaran Girgin, "Bu olayi yasayan çocuklarim da tedirgin. Ben artik esime, çocuklarima veya bana da zarar gelecek psikolojisiyle yasar oldum, yolda tek basima yürüyemez hale geldim. Bu sebepten dolayi daha da problem yasamamak için yeni ev arayisina basladik. Kendimize ait bir evimiz var ama su an biz kendimize ait evimizden çikmak zorunda kaldik. Yeni bir ev arayisindayiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA