Erzincan'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi

Erzincan Il Saglik Müdürlügü tarafindan “Ben Olsaydim” temali bagimlilikla mücadele çalistayi, AFAD toplanti salonunda Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Il Saglik Müdürlügü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluslarinda görevli çesitli meslek gruplari, akademisyen ve ögrenciler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin katilimlariyla basladi.

Erzincan'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi
Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini gerçeklestiren Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, “Bagimlilik; sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sagligini bozarak, dünyanin tamamini tehdit eden bir halk sagligi sorunu olmasinin yani sira, ülkelere mali açidan da büyük zarar veren toplumsal bir problemdir. Bagimlilik, türü ne olursa olsun, çagimiz insaninin aklini ve ruhunu felce ugratan, salgin bir hastaliktir. Bu çalistayda bagimliliklarin sebebini, olumsuz etkilerini, önleyici tedbirleri ve tedavi yöntemlerini bilimsel bir yaklasimla ele almasi bakimindan oldukça önemlidir.

Bagimlilikla mücadele konusu Cumhurbaskanimizin da hassasiyet gösterdigi bir konu bununla ilgili çesitli çalismalar tüm Türkiye’de yapiliyor. Ilimizde de bununla alakali olarak ilçelerimizin tamaminda kaymakamliklarimiz baskanliginda olusturulan komisyonlarla bu çalistay tamamlandi.

Bagimlilikla Mücadele çalistayinda kurumlar arasi is birligi içinde multidisipliner bir anlayisla çalisarak toplum sagligini korumak adina mücadele edebilmeyi amaçliyoruz. Bagimlilikla mücadele çalistayina katilan paydas kurum-kurulus yetkililerinin görüsleri de çok önemli. 26-27 Nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan çalistayda katilimcilarimizin tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik “Ben Olsaydim” mottosu ile yaklasimi, çözüm önerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor. ” dedi

Il Saglik Müdürü Doç.Dr. Erkan Hirik’in açilis konusmalarinin ardindan Halk Sagligi Hizmetleri Biriminde görevli Dr. Elif Ötügen tarafindan “Toplumu ve Insan Sagligini Olumsuz Etkileyen Bagimlilikla Mücadele” konusunda il genelinde yapilan faaliyetler hakkinda bir sunumu yapildi.

Programda Il Emniyet Müdürlügü tarafindan “En iyi Narkotik Polisi Annedir” projesi hakkinda sunum gerçeklestirildi.

Program; Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Birimi personeli Sosyal Hizmet Uzmani Damla Hüseyinoglu tarafindan çalistayin süreci ve isleyisine iliskin yaptigi bilgilendirme sunumu ile sona erdi.
Kaynak: İHA