10 Bin Metrekare Alana Insa Edilen Lunaparkta Son Adim

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin Sakarya Park içerisinde 10 bin metrekare alan insa ettigi ve 23 farkli oyun grubundan olusan yeni lunaparkin yapiminda sona gelindi.

10 Bin Metrekare Alana Insa Edilen Lunaparkta Son Adim
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin bir arada vakit geçirebilecegi sosyal donati alanlarina her gün bir yenisini ekliyor. Büyüksehir, kültürel zenginligi yansitan, görsel olarak kaliteli ve sehri sembolize eden degerleri içinde barindiran yeni sosyal alanlar için her gün yeni bir proje üretiyor. Sakarya Nehri’nin aktigi ve Adasu HES’in bulundugu Sakarya Park’in içindeki 10 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni lunaparkin çalismalarinda sona gelindi. Projenin yüzde 90’lik kismi tamamlandi ve kurulan oyun araçlariyla park renklenmis oldu. Daha önce Sakarya Millet Bahçesi’nin yaninda bir lunaparkin kurulmasini saglayan büyüksehir belediyesi, Erenler’deki projenin bayramdan sonra hizmete açilacagini duyurdu. 23 parça grubun yer alacagi lunaparkta 8 farkli tren, gondol, çarpisan araç, su kanosu, atli tren-atli karinca, dönme dolap, samba balonu, kamikaze, crazy dance, kule, büyük discovery, gezi treni, uçak, sekolin, hayvanlar âlemi ve zip zip gibi oyun araçlari bulunuyor. 10 bin metrekare alana sahip park, vatandaslarin rahatça yürüyerek vakit geçirebilecegi yürüyüs yolu ve tesis alanlarindan olusuyor. Her yönüyle bölgenin önemli bir ihtiyacina cevap verecek olan proje, eglence sektöründe Sakarya’nin merkezi olacak ve kentin sosyallesmesinde önemli bir rol oynayacak.

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada parkin açilisiyla ilgili tarih verilirken, “Sakarya’mizin sosyallesmesi ve yeni donati alanlarina kavusmasi için kentimizin tamamini kapsayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Özellikle Sakarya’nin degerlerini yansitan, vatandaslarin ciddi oranda ilgi gösterdigi birçok projeyi hizmete açtik. Eglence alanindaki ihtiyacin karsilanmasi için de önce Millet Bahçesi yaninda bir tesisin açilmasini saglarken Erenler’de yeni bir projenin de yapimina baslamistik. Projemizi süratle tamamladik ve yapilan imalatlarla Sakarya Park’taki yeni lunaparkimizi yüzde 90 gibi bir seviyeye getirdik. Tüm Sakarya’yi bayramdan sonra açilacak yeni bulusma noktamiza davet ediyoruz. Hayirli olsun” denildi.
Kaynak: İHA