Sokak Köpeklerinin Saldirisina Ugrayan Kiz Çocugu Ölümden Döndü

Sivas’in Sarkisla ilçesinde sokak köpeklerinin saldirisi sonucu ölümden dönen 9 yasindaki çocugun babasi yetkililere seslenerek, “Birilerinin bu olayi anlamasi için illaki köpekler tarafindan çocuklarinin isirilmasi mi gerekiyor” diye sordu.

Sokak Köpeklerinin Saldirisina Ugrayan Kiz Çocugu Ölümden Döndü
Edinilen bilgiye göre olay, geçtigimiz gün Sarkisla ilçesi Yildirim Mahallesinde meydana geldi. Evinin bulundugu site önünde oynayan 9 yasindaki Belinay Özbek, mahallerinin sokakta besledigi basibos köpeklerin saldirisina ugradi. Yaklasik 7 köpegin saldirisina ugrayan kiz çocugu, vücudunun 12 yerinden isirilirken, çevredekilerin müdahalesi ile parçalanmaktan güçlükle kurtuldu. Çagrilan ambulansla Sarkisla Devlet Hastanesine kaldirilan yarali çocugun hayati tehlikesinin bulunmadigi belirtildi.

“Bir çocugun cani bu kadar kiymetsiz mi?"

Özbek’in Kangal Köpegi Yetistiricisi olan babasi Ismail Özbek yaptigi açiklamada, sokak hayvanlarinin sokaklarda beslenip basibos birakilmasini elestirerek, “Kizim bu gün sokak köpeklerinin saldirisina ugradi. Bunun sorumlulari hayvan severler dernegi neredesiniz? Belediye olarak görevinizin basinda olmalisiniz. Bu sürekli devam eden bir olay, çocuklarin bu olaylardan zarar görmesine artik mani olunmasi gerekiyor. Birilerinin bu olayi anlamasi için illaki köpekler tarafindan çocuklarinin isirilmasi mi gerekiyor. Bir de bu köpeklerin çogu sahipli köpekler. Bakamayacaginiz köpegi neden aliyorsunuz, aldiysaniz neden çözüp birakiyorsunuz? Herkes bunun hesabini verecek, sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacagim. Yeter artik, bu kaçinci olay bir çocugun cani bu kadar mi kiymetsiz” dedi.



“Problem köpekler degil, köpek sahipleri”

Problemin köpeklerde degil köpek sahiplerinde oldugunu söyleyen Özbek, “Bizim buradaki sikayetimizin en büyük konusu köpekler degil, onlarin sahipleri. Bakamayacaginiz bir köpegi niye aliyorsunuz. Benim de köpek çiftligimde 100 tane köpegim var, neden kimseyi isirmiyorlar? Çünkü almissam bakmakla yükümlüyüm. Kapina götürdügün bir köpegi birakiyorsun, illa ki kendi çocugunu isirdigi zaman mi baglaman gerekiyor. Köpekler için degil özellikle sahipleri için gereken ne varsa yapacagim. Köpekler de cezasini çekecek ama onlara o komutu veren o sekilde yetistiren insanlar da çekecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA