MHP'li Bulut, Ata Tohumuna Dikkat Çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ata tohumunun önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin genetigiyle oynanmamis tohumlarindan üretilmis sebze, meyve ve hububata ihtiyaci var” dedi.

MHP'li Bulut, Ata Tohumuna Dikkat Çekti
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ata tohumundan fide üreten Muhterem Çagatay ile Ahmet Yilmaz’i serasinda ziyaret etti. Yerli atalik tohumlarinin binlerce yildir degisen kosullara uyum saglayarak günümüze ulasmayi basardigini belirten MHP’li Bulut, üretilen fidelerin birer genetik hazine oldugunu ifade ederek, “Gida güvenligi açisindan bu sebze ve meyvelerin yetistirilmesi bizler için bir sanstir” dedi.

Tek tip laboratuvar ortaminda genetigi üzerinde oynanarak üretilen tohumlara muhtaç olmanin büyük riskler barindirdigini ifade eden Bulut, “Bugün burada sahit oldugumuz çalismalardan dolayi gurur duydum. Türkiye’nin genetigiyle oynanmamis tohumlarindan üretilmis sebze, meyve ve hububata ihtiyaci var. Bu farkindaligi yakalayarak üretim bandi olusturanlara tesekkür ediyorum. Tamamen öz kaynaklarla kurulan ve basariyla büyüyen isletmenin, önemli bir model haline gelecegini ve istihdam yaratma konusunda rol model olusturacagina inaniyorum. Kendilerini kutluyor, basarilar diliyorum” diye konustu.

Muhterem Çagatay ise hobi olarak basladiklari fide üretiminde kendi imkanlariyla isitmasi, sogutmasi olan fide serasini yaptiklarini belirterek, “Tokat’ta buna ihtiyaç vardi aslinda. Bizim niyetimiz yerli tohumlarindan yerli fide üretmekti. Sükürler olsun onu basardik. Ve su anda da o basarinin gönül rahatligiyla satis yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA