Keçiborlu'da 36 Çiftçiye 9 Milyon Misir Tohumu Dagitildi

Keçiborlu’da 36 çiftçiye 9 milyon adet silajlik misir tohumu dagitimi yapildi. 928 dekar alanda dikilecek tohumlar Il Özel Idaresi’nin mali katkilariyla yüzde 50’si hibe olarak verildi.

Keçiborlu'da 36 Çiftçiye 9 Milyon Misir Tohumu Dagitildi
2022 yilini tarima destek yili ilan eden Isparta Valiligi Il Özel Idaresi’nin çalismalari devam ediyor. Geçtigimiz günlerde Sarkikaraagaç’ta dagitilan misir tohumlari bu kez Keçiborlu ilçesi Kiliç köyündeki çiftçilere dagitildi. Kiliç köyünde bir tarla içinde düzenlenen dagitima Vali Ömer Seymenoglu, Keçiborlu Kaymakami Tahsin Aksu, Keçiborlu Belediye Baskani Yusuf Murat Parlak, Il Özel Idaresi Genel Sekreter Yardimcisi Av. Abdullah Çelik ve vatandaslar katildi.

Vali Seymenoglu burada yaptigi konusmada “Tohum dagitimi yaparken önceligimiz yöremize uygun bitki çesitlerini ilçe tarimdaki arkadaslarimizin arastirmasi ile ortaya koymak. Silajlik misir tohumunun da geçtigimiz yillarda çalismasi yapildi ve verim alindigini arkadaslarim söyledi.

Il Özel Idaresi de sag olsun Il Genel Meclisimizin aldigi kararla ve verdigi destekle yüzde 50’si hibe olarak bir çalisma yaptik. Verim alabildigimiz takdirde önümüzdeki yillarda bu destegi artirarak devam edecegiz. Su anda sadece Keçiborlu’da Kiliç köyünde degil ilimizin 12 ilçesinde o yörenin tarimina uygun tohum ve fidan dagitimi devam etmekte. Bunu sunun için önemsiyoruz: Ülkemizdeki hayvanciliga devletimizin destegi gün geçtikçe artiyor, onun için biz istiyoruz ki girdi maliyetlerini en aza nasil düsürebiliriz? Bu silajlik misir üretimi de hayvancilik için girdi maliyetlerine az da olsa bir destek vermis oluyor. Bu da piyasaya sunacagimiz et veya süt fiyatlarinda bize bir firsat tanir, bir rekabet sansi tanir” dedi.

Konusmalarin ardindan dagitilan tohumlar toprakla bulusturuldu.
Kaynak: İHA