Isparta'nin Yas Sebze Merkezi Deregümü'nde Sezon Açildi

Domates üretimiyle ön plana çikan Isparta’nin Deregümü köyünde domates fideleri toprakla bulustu.

Isparta'nin Yas Sebze Merkezi Deregümü'nde Sezon Açildi
700 dekar alana dikilecek yaklasik 1 milyon domates fidesinin hasadi ise Temmuz ayinda baslayacak. Bu sezon yaklasik 10 bin ton rekolte bekleniyor. Vali Ömer Seymenoglu, Milletvekili Mehmet Ugur Gökgöz ile birlikte domates fidanlarinin toprakla bulusturuldugu seralarda incelemelerde bulunarak, Köy Muhtari Ali Toprakçi, üreticiler ve çalisanlarla sohbet etti. Vali Seymenoglu, domates fidanlarini yakindan inceleyerek üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Deregümü köyü Muhtari Ali Toprakçi 2022 tarim sezonun 10 günce basladigini belirterek, 700 dekar alanda dikimi yapilan domates fidanlarindan 10 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Toprakçi ayrica üretilen domateslerin iç piyasanin yaninda yurt disina da ihraç edildigini ve milli ekonomiye önemli ölçüde katma deger sagladigini sözlerine ekledi. Vali Seymenoglu ve Milletvekili Gökgöz Deregümü’nde köy kahvehanesinde vatandaslarla da bir süre yeni sezon üzerine sohbet etti. Vali Ömer Seymenoglu çiftçilere tarim arazilerini bos birakilmamasi çagrisini Deregümü köyünde yineledi. Vali Seymenoglu, “Ekilmedik dikilmedik hiçbir toprak parçamiz kalmasin. Çünkü üretim hepimiz için gerekli bir durum. Yeni istihdam ve katma deger olusturmak adina atalarimizdan kalan topraklarimizi islemeye devam edelim, islemedigimiz zaman o verimli topraklar özelligini zaman içinde kaybeder. Topraklarimizin ekilip dikilmesi adina devlet olarak desteklerimiz devam edecek” dedi.

Domatesin islenip paketlenmesi amaciyla hasat sezonuna kadar köyde kurutma ve paketleme tesisleri hizmete alinacak. Vali Seymenoglu ve Milletvekili Gökgöz tesisin kurulacagi yerde incelemelerde bulundu. 750 dekarlik alanda sebze üretiminin yapildigi köyde bu yil ilk defa 14 dekarlik serada salatalik üretimine geçildi. Vali Seymenoglu ve Milletvekili Gökgöz salatalik serasini da inceledi.
Kaynak: İHA