Güvenlik Güçlerinden Kaçarak Tarlada Izlerini Kaybettirmek Isteyen Kaçak Göçmenler Yakalandi

Erzincan’da kaçak göçmenler kaçti güvenlik güçleri tarla ve yol güzergahinda titiz bir çalisma yürüterek peyderpey yakaladi.

Güvenlik Güçlerinden Kaçarak Tarlada Izlerini Kaybettirmek Isteyen Kaçak Göçmenler Yakalandi
Iran sinirindan Türkiye’ye yasa disi yollarla giren ve Erzincan’a kadar bir minibüsle getirilen 25’e yakin Afganistan uyruklu kaçak göçmen güvenlik güçlerinden kaçarak tarlada izlerini kaybettirmek istedi.

Olay, bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Erzincan - Erzurum kara yolu ve Çevre yolu Kemah kavsagi civarinda kaçak göçmenlerin görülmesi üzerine durum güvenlik güçlerine ihbar edildi. Bunun üzerine kaçak göçmenlerin görüldügü güzergahlara Sivil Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Subesi ekipleri ile resmi polis ekipleri sevk edildi.

Ekipleri fark eden kaçak göçmenler tarla ve agaçlik alanlara kaçarak izlerini kaybettirmeye çalisti.

Polislerin tarlada, harabe yerlerde, agaçlik alanlarda adeta dedektif gibi iz sürdügü titiz çalisma sonrasinda Afganistan uyruklu kaçak göçmenler peyderpey yakalandi.

Kaçak göçmenleri Erzincan’a getiren bir minibüs ise terk halde bulundu. Göçmenler, islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecek.
Kaynak: İHA