Gelecegin Tekvando Sampiyonlari Kusak Bagladi

Kastamonu’da tekvando egitimi alan 270 ögrenci kusak bagladi.

Gelecegin Tekvando Sampiyonlari Kusak Bagladi
Kastamonu’da Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ’spor okullari’ çerçevesinde tekvando egitimi alan 270 ögrenci için kusak baglama töreni düzenlendi.

Egitimlerini basariyla tamamlayan sporcular, tekvando yemini ederek profesyonellige ilk adimi atti. Kastamonu Yeni Merkez Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen törene veliler de yogun ilgi gösterdi. Aileler de çocuklarinin ilk kusak baglama anlarini cep telefonlarindan video ve fotograf çekerek ölümsüzlestirdi.

Asrak: “Derece alan sporcularimiza Gençlik ve Spor Bakanligi’mizin çok büyük destekleri var”

Derece alan sporculara Gençlik ve Spor Bakanligi’nin ülke çapinda ve uluslararasi anlamda büyük tesvik ve destekleri oldugunu vurgulayan Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak, “Bizim kültürümüze, yapimiza Türk milli kültürüne en uygun sporlarina bir tanesi tekvando ve muazzam gelenegi kültürü olan tekvando kültürüne bu çocuklarin yetismesi onlarin gelecekteki ders basarilarinin disiplinli bir yasam sürmelerine bir çok katkilari saglayacaktir. En önemlisi milli bir sporcu oldugu anda akademik basarisina da çok ciddi katki saglamis olacak ve maddi olarak da düsündügümüz zaman, ’çocugum akademik olarak basarili olsun ama sporla ugrastigi zaman da akademik basarisi geride kalir’ düsüncesi kesinlikle aklinizda yer etmesin. Çünkü spor akademik basariyi tetikleyen disiplinli yasamayi, çalismayi önceleyen bir branstir. Burada bugün 270 tane ögrencimizi kusak sinavi vardi, ögrencilerimiz kusak sinavini geçmeleri sonucu kusak baglama törenine katildik. Spor, minikten baslayarak büyükler noktasina kadar bir süreklilikle gençlerimizi yogurarak spora devam ettirebilirsek hem akademik basarilarinin gelisimine hem de milli sporcu olduklarinda gelecekteki hayatlarina çok büyük bir katki saglayacak” dedi.



Hatice Yalçin: “Çocugum yürüyemiyordu tekvandoya yazdirdim, çok mutluyum”

Çocugu tekvando töreninde kusak baglayan Hatice Yalçin, “Çok gururluyum, çok seviniyorum. Çocugum daha aktif, daha basarili, sporda olmasindan çok memnunum. Pandemiden dolayi evde bacaklari, kaslari gerilmisti. Sporda daha aktif oldu. Daha girisimci oldu. Çok memnunum. Bütün velilere tavsiye ediyorum. Çocugum spora 6 yasinda basladi, su anda 8 yasinda. Devamli olarak gidiyor. Çocugumu tekvandoya yazdirma fikri benden çikti. Çocugum yolda yürürken kucagima almami istiyordu, yürüyemiyordu. Pandemide evdelerdi, dedim spora yazdirayim. Çok memnunum. Ayrica çocugumu her dala göndermek istiyorum” diye konustu.



Yapicioglu: "Kusagimi aldigim için çok mutluyuz"

Tekvando ögrencisi Berra Yapicioglu ise, heyecanli olduklarini belirterek, “Büyüyünce tekvando hocasi olmak istiyorum. Kusagimi aldigim için çok mutluyum. Tekvandoya devam edecegim. Beni egiten hocalarima tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA