Erzurum Valisi Memis, Polislerle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi

Erzurum Valisi Okay Memis, “Bölgemize bir tane terör unsuru bulunmamaktadir. Ama olmayacagi anlamina da gelmemektedir. 24 saat uyanik olmak zorundayiz.” dedi.

Erzurum Valisi Memis, Polislerle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi
Vali Okay Memis, iftarini Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Sube Müdürlügü’nde görevli polislerle açti.

Özel Harekât Sube Müdürlügü’nde düzenlenen iftar programinda konusan Vali Memis, polislerden tüm vatandaslara karsi esit mesafede olmalarini istedi.

Memis, “Türk, Kürt, Çerkez hepimiz bu güzel vatanda et ve tirnak gibiyiz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan ülkemizin yasalarina harfiyen uymak zorundayiz. Biz herhangi bir dernekten herhangi bir STK’dan maas alan insanlar degiliz. Bizler devletten maas alan insanlariz ve devlet bize maas ödemek için Sen Türk müsün Kürt müsün? diye sormaz. Bunun için tüm vatandaslarimiza esit mesafede olmak zorundayiz. Eline silah alip bu ülkeyi bölmek isteyen eskiyaya karsi ise toleransimiz sifir.” seklinde konustu.

“24 saat uyanik olmak zorundayiz”

“Erzurum’da göreve basladigimizda var olan terör unsurlarini tamamini bertaraf ettik” diyen Memis, konusmasini su ifadelerle sürdürdü:

“Allah hepinizden razi olsun. Su anda bölgemize bir tane terör unsuru bulunmamaktadir. Ama olmayacagi anlamina gelmemektedir 24 saat uyanik olmak zorundayiz. Tüm ekiplerimizle uyumlu çalisiyoruz. 20 ilçeye 2000 köyümüze yaklasik 1milyon nüfusa hizmet ediyoruz. Burasi cumhuriyetin temellerinin atildigi yer. 2 yildir da pandemi ile mücadele ediyoruz. Hem emniyet teskilati olsun hem Jandarma teskilatimiz olsun görevlerinizi çok iyi yaptiniz. Saglikçilarimiz büyük kahramanlik gösterdi ama o kurallarini uygulayan da bizim polisimiz ve jandarmamizdir. Zabita tedbirlerini uygulamasaydik basarili bir sekilde pandemiyi atlatamazdik. Bu konuda da çok basariliydiniz. Hepinize ayri ayri çok tesekkür ediyorum."

Memis’in konusmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu, dua edildi.

Programa, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve emniyet teskilati mensuplari katildi.

Kaynak: İHA