Ermenilerin Yaptigi Zulmün Acisi Dinmiyor, Katliami Gözyaslari Ile Anlatti

Erzurum’un Alaca Mahallesinde Ermenilerin yaptigi zulmün acisi dinmiyor. 1918 yilinda Ermeni Tasnak çeteleri tarafindan acimasizca katledilen 278 kisinin vahsice sehit edildigi Alaca Mahallesi sakinleri gözyaslari içerisinde o yillari anlatti.

Ermenilerin Yaptigi Zulmün Acisi Dinmiyor, Katliami Gözyaslari Ile Anlatti
Erzurum’a 30 kilometre uzaklikta bulunan Aziziye ilçesine bagli Alaca Mahallesinde tarihin en büyük katliamlarindan 10 Mart 1918 yilinda Ermeni çeteleri tarafindan 278 kisi, acimasizca sehit edilip kadin ve çocuklari ise bir ahira doldurarak yakildi. 104 yildir dinmeyen bu aciyi Mahalle Muhtari Veysel Özkaya, ABD Baskani Joe Biden’in Ermenilerin katliama ugradigini, Türklerin soykirim yaptigini söylemesi üzerine Alaca Mahallesinde Ermenilerin neler yaptigini gözleriyle görmeye davet etti.

“278 vatandasimizi diri diri yakmislar”

Ermeni çetelerinin katliamdan bir gün önce gelip köyde konakladigini belirten Alaca Köyü Muhtari Veysel Özkaya, “Ermeni çeteleri 9 Mart aksami köye geliyorlar, burada bir gün kaldiktan sonra soylarina yakisir bir sekilde 278 vatandasimizi üç samanlik yerine doldurarak üzerlerine gaz yagi döküp hunharca katletmislerdir. Burasi Ipekyolu’na da yakin. Çevresinin düz olusu nedeniyle kendilerinin yapmis oldugu vur kaç taktigi ile bir katliamdir. Ben 59 yasindayim bunu her mercide anlatmaya çalisiyoruz. Amerika Baskani dün yaptigi açiklamada Ermenilere katliam düzenlenmistir dedi.

Biden’i kiniyorum. Ilk önce bizim acilarimizi dinlesin, bizim köyümüzde yapilan katliami dinlesin. Müslümaniz diye böyle yapiyorlar ama biz Müslümanligimizdan gurur duyuyoruz. Ermeniler katliama ugramistir diyor öyle bir sey yok, Ermeniler bütün köy halkini katletmis cehennem olup gitmistir. Burasi yüzde 100 Türk köyüdür. Kadinlarimizi ve çocuklarimizi üç yere samanliga doldurarak üzerine gaz yagi döküp yakiyorlar. Kazilarda her sey belli zaten” diye konustu.

Kaynak: İHA