Ebelik Bölümü Ögrencileri Çelenk Sundu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafindan 21-28 Nisan Ebeler Haftasi dolayisiyla Atatürk Anitina çelenk sunuldu.

Ebelik Bölümü Ögrencileri Çelenk Sundu
Programa Ebelik Bölümü ögretim elemanlari ile Ebelik Bölümü 2’nci ve 3’üncü sinif ögrencileri katildi.

Çelenk sunma töreninin ardindan açiklamalarda bulunan SCÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Baskani Doç. Dr. Büsra Cesur ebeligin tarihin en eski meslekleri arasinda yer aldigini söyledi.



Ebelerin anne ve bebek sagliginin korunmasinda önemli rol oynadigina dikkat çeken Cesur, “Ebeler, kent merkezinden kirsal kesime kadar tüm topluma saglik hizmeti sunan, toplum sagliginin gelistirilmesinde kilit rolde olan meslek grubudur. Türkiye’de ortalama 57 bin ebe; anne, yenidogan, çocuk ölüm ve hastaliklarinin azaltilmasi, sezaryen oranlarinin azaltilmasi, risk yönetimini saglayarak riskli gebeliklerin, riskli dogumlarin önlenmesi, anne ve yenidoganlarin saglikla topluma kazandirilmasi için her gün fedakârlikla çalismaktadir” dedi.

Salgin döneminde ebelerin ön saflarda yorulmadan görev yaptigini kaydeden Cesur, “Toplum sagliginin gelistirilmesinde kritik rolü olan ebelere yatirim yapilmasi çok önemlidir. Ebelere toplum saglinin korunmasi ve gelistirilmesi için uygulanacak projelerde ve egitim programlarinda etkin ve aktif roller verilmelidir. Saglikli bir toplum için ebelere yapilan yatirimlar artirilmalidir. Tüm meslektaslarimin ve ebe adayi ögrencilerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasi kutlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA