Baskan Köse Açiklamasi 'Tüketen Degil Üreten Toplum Olmaliyiz'

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, halki üretime tesvik etmek için farkindalik etkinliklerine devam ediyor.

Baskan Köse Açiklamasi 'Tüketen Degil Üreten Toplum Olmaliyiz'
Baskan Köse, “Tüketen degil üreten toplum olmaliyiz” cümlesi ile yola çiktigi bu konuda çocuklarin da bilinçlendirilmesi için Safranbolu Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleriyle fide dikti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama programi çerçevesinde, Safranbolu Belediyesi Uygulama ve Üretim Birimi’nde (sera) çocuklarla yerel sebze olan maniye domatesinin fidesini diken Baskan Köse, “Üretmek zorundayiz. Üretimin degerini, ne yazik ki pandemi ortaya çikinca ve ekonomi kötüye gittikçe daha iyi anlar hale geldik. Biz, kurum olarak buna öncü oluyoruz ve tesvigi için de elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

Ilk adim olarak bir Uygulama ve Üretim Merkezi kurduklarini belirten Baskan Köse, “Burada ürettigimiz çiçek ve sebzeler ile bunlarin tohumlarini, halkimizla da paylasiyoruz. ‘Agaç yasken egilir.’ mantigiyla, çocuklarimizi da üretime özendirmek amaciyla bir etkinlik düzenledik. Bu etkinligi, onlarin bayram kutlamalarina dahil etmek için 23 Nisan günü gerçeklestirdik” seklinde konustu.

Çocuklarin ilgisinin kendisini fazlasiyla mutlu ettigini vurgulayan Baskan Köse, “Onlari fide diktirmenin yaninda, hediye de ettik. Simdi onlar seramizda uygulamasini ögrendikleri fidelerin dikimini yaparak, meyvesini de aldiktan sonra üretimin ne kadar kiymetli oldugunu anlayacaklar. Temennim bunu devam ettirmeyi arzulamalidir. Biz, bu konuda üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz. Tüm çocuklari üretimi sürdürmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA