Tatvan'da Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan düzenlenen ve vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Ramazan etkinlikleri sona erdi.

Tatvan'da Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi
Tatvan Belediyesi Kongre ve Sergi salonunda yapilan etkinlikler binlerce vatandasin katilimiyla sona erdi. Program çocuklar için hazirlanan çesitli oyunlar ve Hacivat-Karagöz gösterisiyle basladi.

Çocuklarin yüzleri palyaçolar tarafindan rengarenk boyanarak pamuk seker ve çesitli ikramlar dagitildi. Etkinliklerin finalinde Grup Tillo sahne alarak Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 4 dilde sevilen ilahileri seslendirdi. Yogun katilimin oldugu etkinlikte vatandaslar sik sik ilahilere eslik ederek doyasiya eglendi. Çocuklari sahneye alarak ilahileri çocuklarla birlikte seslendiren Grup Tillo, çocuklara unutulmaz bir gece yasatti. Programa katilan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, Grup Tillo’ya katilimlarindan dolayi tesekkür ederek tablo hediye etti. Program, Grup Tillo’nun hayranlari ile fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Her programa 2 binin üzerinde katilim oldugunu söyleyen Baskan Geylani; “2 yil süren bir pandemi süreci vardi ve bir araya gelemiyorduk. Bu yil ki Ramazan etkinliklerimize hem iftar çadirlarimiz ile hem de evlere sicak yemek yardimlarimiz ile basladik. Hafta sonlari da güzel etkinliklerimiz oldu. Bu yil 4 tane güzel etkinligimiz oldu. Abdurrahman Önül, Dursun Ali Erzincanli ve bu aksam da Grup Tillo ile beraber son programlarimizi yaptik. Her programimiza 2 binin üzerinde bir katilimimiz oldu. Çocuklarimiza Ramazanin farkliliklarini gösterip eglendiler. Kendilerine pamuk seker, macun ve serbet ikramlarimiz oldu. Bu kültürü hem çocuklarimiza hem de bundan sonra devam edecek kusaklara aktarmak için güzel bir kültür etkinligi yaptik. Bir dahaki seneye insallah bu gençler ve çocuklar Ramazan ayini iple çekecek. Bütün Tatvan halkinin mübarek Ramazan ayini kutluyorum. Ramazan bayramlarini tebrik ederim. Allah yaptiklari bütün ibadetleri ve oruçlari kabul etsin” diye konustu.

Her ilde ayni cosku ile karsilandigini fakat Tatvan’in bir baska oldugunu belirten Grup Tillo sanatçisi Mustafa Kadas ise, “Muhtesem bir gece oldu. Tabi il il geziyoruz. Her ilde ayni cosku ile karsilasilandik ama Tatvan bir bambaskaydi. Gençlerin coskusu bizi de costurdu. Onlarin keyfi ve eglencesi bizlere de yansidi. Bunun disinda gündüz çarsida gezerken esnafin karsilamasi, halkin güler yüzü ve misafirperverligi bizleri çok memnun etti. Tatvan bambaska, harika bir yer. Tatvan’a ve Tatvanlilara tesekkür ediyoruz” dedi.

Tatvan’da muhtesem bir coskunun oldugunu dile getiren Grup Tillo sanatçisi Celal Inan da, “Seyirci ve kitlenin az olmasina ragmen bu muhtesem coskuyu bazi çok kalabalik yerlerde göremedigimiz zamanlardan birini yasadik. Tatvan’a ve Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Programlarin devami bekliyoruz” seklinde konustu.

Grup Tillo’nun 4 dilde ilahiler söyledigini ve etkinliklerin güzel geçtigini vurgulayan Sevval Özdemir ise, “Tatvan Belediyesinin Ramazan ayi boyunca bizler için düzenledigi çok güzel etkinlikler oldu. Bugün etkinliklerin son günü olarak Grup Tillo geldi. Çok güzel geçti. 4 dilde ilahiler söylendi. Çocuklar ile çok güzel ilgilenildi. Bunun için Belediye Baskanimiz Mehmet Emin Geylani’ye ve Tatvan Belediyesine tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA