Ormanin Hayaletlerini Benekleriyle Kimliklendirecek

Sivasli Doga ve yaban hayati fotografçisi Mustafa Aslan, görüntülemeyi basardigi vasaklari her biri bir digerinden farkli olan kürk benekleri ile kimliklendirecek.

Ormanin Hayaletlerini Benekleriyle Kimliklendirecek
Sivas’ta yasan Mustafa Aslan, görüntülemeyi basardigi nadir hayvan türleriyle adindan söz ettiriyor. Daha önce ormanin hayaleti olarak adlandirilan vasaklari defalarca görüntülemeyi basaran Aslan, arsivine bir yenisini daha ekledi. Dogada gizlenmesindeki ustaligiyla bilenen vasaklarin her birinin kürklerinde benekler farkli sekiller sergiliyor. Her vasagin kürklerindeki benek yapisinin digerlerinden farkli oldugunu bilen Aslan, görüntüleyip arsivine ekledigi vasaklari bir kez daha da görüntüleyip karisiklik yasamamak için görüntüledigi her vasagi beneklerine göre kimliklendirmeye karar verdi. Aslan’in hedefi en genis vasak albümünü olusturmak.

“Kayalik alanlar yasam alani”

Doga Fotografçisi Mustafa Aslan, vasaklarin bulundugu orama çok güzel uyum sagladigini belirterek, “Geçtigimiz günlerde çok güzel bir vasak görüntüledim, genç bir bireydi. Ilk basta vasagin sesini duydum. Kendisini görmemistim, sesiyle takip ederek onu buldum. Sesini duyduktan sonra hem kameramla hem dürbünümle dagi taradim. Onu bulmam 15- 20 dakika sürdü çünkü kamuflajindan dolayi görmesi çok zor bir hayvan. Bulundugu ortama çok güzel uyum sagliyor. Böyle kayaliklar onun yasam alani, bu tarz yerlerde insan gözle fark edemiyor” dedi.



Benekleri insanin parmak izini andiriyor

Aslan, farkli bir çalisma yapacagina dikkat çekerek, “Ben vasagi görüntüledigimde beneklerini inceliyorum çünkü daha önceden baska vasaklarda görüntülemistim. Vasaklarin üzerinde bulunan benekler, ayni insan parmak izi gibi vasaktan vasaga degisiyor. Bu sayede vasaklari kendi içinde adlandirip sürekli hangi vasagi gördügümü hangi vasagi takip ettigimi bilmek istiyorum. Böyle bir çalisma yapacagim. Farkli bir sey olacak, umarim ki güzel sonuçlandirabilirim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA