Çildir Yeni Cami Kadir Gecesinde Ibadete Açiliyor

Çildir Dedekorkut Mahallesi sinirlari içerisinde 2014 yili Agustos ayi içerisinde temeli atilip yapimina baslanan ve uzun süredir insaati devam eden Çildir Yeni Cami tamamlanarak ibadete açiliyor.

Çildir Yeni Cami Kadir Gecesinde Ibadete Açiliyor
Giris katinda Konferans Salonu, Gençlik Merkezi, 4-6 Yas Grubu Kur’an Kursu , Bayan Kur’an kursu, çay ocagi ve abdesthane bulunan Caminin 1 ana kubbesi olmak üzere toplam 14 kubbesi bulunuyor. Ilçe çift minareli olma özelligine sahip tek cami olan Çildir Yeni Cami 1000 kisi kapasitesi bulunuyor.

Kadir gecesinde ibadete açilacak olan yeni cami hakkinda açiklamalarda bulunan Çildir Ilçe Müftüsü Rahmi Temiz “2014 yilinda yapimina baslanan ve yaklasik 8 yildir insaati devam eden, Ilçemizin simgesi olacak camimiz tamamlanmistir. 27 Nisan çarsamba gecesi idrak edecegimiz bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesinde ibadete açilacak olan yeni camimizin resmi açilisi ise ilerleyen günlerde yapilacak. 27 Nisan çarsamba günü idrak edecegimiz Kadir gecesinde yeni camimizde bütün Çildir halkini ibadet etmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA