TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Zincirler Piyasa Fiyatlariyla Hamur Gibi Oynuyor'

Zincir marketlerin hem esnafin kazancini hem piyasa fiyatlarini alt üst ettigini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Zincir marketler hem piyasa fiyatlarini hem de esnafin kazancini alt üst ediyor” dedi.

TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Zincirler Piyasa Fiyatlariyla Hamur Gibi Oynuyor'
Ülke genelinde çok asiri yerel ve ulusal zincir market oldugunun altini çizen TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, kontrolsüz fiyat artislarinin önüne Perakende yayasi ile geçilecegini belirtti.

Zincir marketlerin piyasanin dengesiyle oynadiginin altini çizen Palandöken, “Igneden iplige, aküden beyaz esyaya, kiyafetten masaya satmadiklari ürün kalmayan zincir marketler hem piyasa fiyatlarini hem de esnafin kazancini alt üst ediyor. Bir gecede bir ürün grubuna bile anlasarak zam yapmalariyla tüm piyasa fiyatlariyla hamur gibi oynuyorlar. Zincir marketlere kural getirilerek sattiklari üründen açik kaldiklari saat ve günlere kadar acilen düzenleme yapilmali” ifadelerini kullandi.

“Satmadiklari hiçbir ürün yok”

Zincir marketlerin çesitli ürünlere yönelik yaptiklari zamlarin piyasayi olumsuz etkiledigine deginen Palandöken, “Gida fiyatlari basta olmak üzere birçok ürün grubunda fiyatlarin dengesini bozan en önemli aktörlerden biri zincir marketler. Her köse basinda yan yana açildiklari yetmezmis gibi ‘mini’ konseptle daha küçük subelerini de her sokaga açmaya devam ediyorlar. Haftanin 7 günü sabah erkenden aksam geç saate kadar açiklar ve satmadiklari hiçbir ürün yok. Bir esnaf ayni dükkanda hem kiyafet hem beyaz esya satabilir mi? Zincir marketler ayakkabidan kaleme, yazlik sisme ürünlerden televizyona akliniza gelen her gida ve malzemeyi satiyorlar. Anlasarak bir gecede kimi ürün gruplarina ayni sekilde zam ya da indirim yaparak piyasadaki tüm fiyatlarla hamur gibi oynuyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA