Osmaniye'de Renkli 23 Nisan Kutlamalari

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Osmaniye Belediye tarafindan Masal Park’ta çesitli etkinlikler düzenlendi. Yüzlerce çocugun katiligim sagladigi etkinlikte renkli görüntüler olusurken çocuklar doyasiya eglendi.

Osmaniye'de Renkli 23 Nisan Kutlamalari
Osmaniye Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Masal Park’ta Çocuk Senligi düzenledi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program çocuklar gösterileri ile devam etti. Etkinlikte Milli Egitim Müdürü Aydin Albak, Belediye Baskani Kadir Kara, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ve Vali Erdinç Yilmaz günün anlam ve önemine binaen katilimcilara birer konusma yapti.

“Atatürk 23 Nisani sizlere bayram olarak hediye etti”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Milli Egitim Müdürü Aydin Albak, “Türk milleti bundan 102 yil önce yedi düvele karsi kurtulus mücadelesi vererek bir destan yazmis ve küllerinden yeniden dogmustur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini Ankara’da açarak bu yeniden dogusu tüm dünyaya ilan etmistir. Sevgili çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasi ne kadar önemliyse, onun gelistirilmesi, korunmasi ve sürekliligi de en az o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yasatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" sözleriyle gelecegimiz için çok önemsedigi çocuklarimiza ve gençlerimize ülkeyi emanet etmis ve 23 Nisani bayram olarak sizlere hediye etmistir" diye konustu.



“Amacimiz çocuklarin sosyallesmesini saglamak”

Senlikteki amaçlarinin çocuklarin sosyallesmesi katki sunmak olduguna deginen Belediye Baskani Kadir Kara, “Bizim amacimiz, pandemi nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kalan ve sosyallesmekten eksik kalan çocuklarimizin toplumla, arkadaslariyla olan sosyallesmesini saglayabilmek, onlara geçmisten günümüze gelen oyunlari ve bu oyunlarla birlikte sosyallesebilme imkanini sunabilmek ve kendi milletinin, toplumunun, ülkesinin, sehrinin degerleriyle yasayabilmesi ve gelistirebilmesi adina bu etkinligi düzenliyoruz. Amacimiz, Türk dünyasi çocuk oyunlari ve oyuncaklari festivali adi altinda düzenledigimiz senlik, çocuklarimiza hem geçmisten gelen oyunlarimizi ögretmek, oyunlarimizi yasatmak, ayni zamanda da bu oyunlari ve oyunlarda kullanilan oyuncaklarin yapimlarini dahi ögretebilecegimiz atölyeleri de gerçeklestirebilmek" dedi.



“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminizi kutluyorum”

“Gazi Meclisin bir üyesi olmaktan ömrüm boyu onur duyacagim” diyen Milletvekili Baha Ünlü, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin 102. yilini kutluyoruz. Bundan 102 yil önce Atatürk’ün önderliginde kurulan Büyük Millet Meclisi kurtulus mücadelesi vererek bu Cumhuriyetin kurulmasini ve temellerinin atilmasini saglamistir. Dolayisiyla ilk unvani Gazi Meclistir. Daha sonra Darbe girisimine de direnen Meclis gazi unvaninin katlamistir. Bu Gazi Meclisin bir üyesi olmaktan ömrüm boyu onur duyacagim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminizi kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum" seklinde konustu.



“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir heyecanla kutluyoruz”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi ülkemizin kalbi, demokrasimizin nisanesi, egemenligimizin mabedidir” diyen Vali Erdinç Yilmaz da yaptigi konusmasinda, “Bugün, gökleri hilal ile yildizla aydinlatan sanli Türk’ün bayraginin dalgalandigi, tüten her ocakta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 102. yil dönümünü bir milletin istiklali ve çocuk sevinciyle bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir heyecanla kutluyoruz. Dünyadaki tek “Evrensel Bayram” olan 23 Nisan, milli birlik ve beraberligimizin en güzel örnegi olan Kurtulus Savasi’nda, milletimizin çelik iradesinin vücut buldugu ve Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi gündür. 23 Nisan, çocuk bayrami olmanin yani sira, milli hafizalarimiza kazinan egemenligin kayitsiz sartsiz Türk milletine ait oldugunun tescil edildigi tarihtir. Çünkü Türk milletinin istiklalini kurtaracak yegane güç milletin azim ve kararidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ülkemizin kalbi, demokrasimizin nisanesi, egemenligimizin mabedidir. “Gazi Meclis” unvani, meclisimizin tasidigi kimligin ve üstlendigi tarihi misyonun en veciz ifadesidir. Ona sahip çikmak hepimizin en önemli görevidir. Sehitler Diyari Osmaniye’miz, Milli Bayramlari öyle heyecanla öyle güzel kutluyor ki sehitler diyarina layik oluyor. Her bayram ayri bir cosku ayri bir heyecan. Bu vesile ile bizlere bu vatani emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum. Gelecegimizin istikbali, aydinlik yarinlarimizin sahibi sevgili çocuklarimiz sizler bu vatana bu kutsal bayraga sahip çiktiginiz sürece daha güçlü olacagiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminiz kutlu olsun" ifadelerini kullandi.

Programin son bölümünde Osmaniye Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama etkinlikleri kapsaminda düzenlenen ‘23 Nisan Coskusu’ temali resim yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarismanin birincisi Zehra Asker, ikincisi Damla Tugçe Kaya, üçüncüsü Yunus Emre Özdemir ve mansiyon ödülü alan Leyla Deniz Demir ve Hasan Baran’a ödülleri Vali Erdinç Yilmaz ve protokol mensuplari tarafindan verildi.

Senlige Vali Yilmaz’in yani sira CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutani Topçu Albay Hakan Kocabas, Belediye Baskani Kadir Kara, Cumhuriyet Bassavci Vekili Murat Karabulut, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Baskani Ibrahim Halil Yavuzdogan, Vali Yardimcilari Ömer Faruk Günay ve Adem Yilmaz, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Zafer Tombul, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri, çocuklar ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA