Makamlar Çocuklara Kaldi, Verilen Talimatlar Umutlandirdi

Sivas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisini ile koltuklar çocuklara kaldi, verilen talimatlar gelecek adina umut verdi.

Makamlar Çocuklara Kaldi, Verilen Talimatlar Umutlandirdi
Sivas Valisi Salih Ayhan TBMM’nin açilisinin 102. yili ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisi ile makamini Güllük köyünde ikamet eden Demirçelik Ilkokulu 2. sinif ögrencisi Fatma Gül Kaya’ya temsili olarak devretti. Kisa süreligine de olsa yetkiyi alan Kaza, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin’dan okul bahçesine ve köyüne park yapilmasini, Il Emniyet Müdürü Burhan Akçay’dan okullarda güvenlik tedbirlerinin sikilastirilmasini, Orman Isletme Müdürü Sefa Duman’dan okul bahçelerinin agaçlandirilmasini istedi. Kaya ayrica Ayhan ile makam otomobilini de paylasti.

Okulunun eksiklerinin giderilmesini istedi

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise makamini Ozmus Köyü Ilkokulu 3. sinif ögrencisi Hafza Hüma Dogan’a devretti. Bir süreligine Sivas Belediye Baskani olan minik Hafza Hüma, Baskan Hilmi Bilgin ile sohbet ederek belediyelerin görev ve sorumluluklari ile isleyisi hakkinda bilgi aldi. Dogan’in ilk talimati, egitim gördügü Ozmus Köyü Ilkokulu’nun eksiklerinin giderilmesi yönünde oldu. Sokak hayvanlari için mevut barinaga ilave olarak farkli bölgelerde barinaklarin yapilmasini isteyen minik Baskan Dogan, hayalinin büyüyünce Belediye Baskani olup insanlara hizmet etmek oldugunu söyleyerek Baskan Hilmi Bilgin’i köyüne davet etti.

Minik Yigit iddiali vaatlerde bulundu

Sivas TSO Yönetim Kurulu Baskanligi koltuguna oturan Anaokulu ögrencisi Yigit Temel ise “Demirag OSB ile issizligi tarihe gömecegiz” dedi.

Yürütülen çalismalarla ilgili minik baskana bilgi veren Baskan Mustafa Eken, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami vesilesi ile bizde bugün baskanlik koltugunu Baskanimiz Yigit Temel’e, baskan yardimciligi koltugumuzu da Gökçe Baltaci hanimefendiye birakiyoruz. Kendileriyle bugün Ticaret ve Sanayi Odasi olarak neler yapiyorlar, neler yapacaklar, hedefleri nedir? Kendilerine soracagiz” dedi.

Kendinden emin ifadelerle sorularini yanitlayan Baskan Yigit Temel, “Bundan sonra devamli fabrika bacalari tütecek. Sivas’ta issizligi tarihe gömecegiz. Hizli Tren Sivas’a geliyor. Ben trenleri çok seviyorum. Sehrimize yerli ve yabanci turistler gelmesi için altyapimiz hazir. Sivas bir tarih ve kültür sehridir” diye konustu.

Kaynak: İHA