Köy Çocuklari Ebru Sanatini Ögreniyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bagli köy okullarinda okuyan çocuklar, ebru sanatini ögreniyor.

Köy Çocuklari Ebru Sanatini Ögreniyor
Adilcevaz Kaymakamligi, Milli Egitim Müdürlügü ve Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Dernegi’nin destekledigi “Köy Okullarindaki Ögrenciler Ebru Sanati Ile Bulusuyor” projesi ilçeye bagli köy okullarinda devam ediyor. Adilcevaz Kaymakamligi’nin finanse ettigi ve 15 bin TL’lik malzeme alimi ile devam eden kurs, Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Dernegi Baskani Cumali Birol tarafindan gönüllü olarak veriliyor. Kömürlü köyündeki ögrencilere ebru sanatinin inceliklerini anlatan Birol, hedeflerinin 3 bin ögrenci ve ögretmeni ebru sanatiyla bulusturmak oldugunu söyledi.

Projenin 15 okulda uygulanacagini belirten Birol, “Köy okullarina böyle bir sanati getirip, çocuklarla bulusturmaktan dolayi gurur duyuyoruz. Çocuklarin gözlerindeki mutlulugu görmekten heyecan duyuyoruz. Bu isi gönüllü yapiyoruz. Proje çerçevesinde 3 bin ögretmen ve ögrenci ile bulusmayi hedefliyoruz. Ben bu duygularla desteklerinden dolayi Ilçe Kaymakami Ismail Demir’e, Milli Egitim Müdürü Yavuz Beskardes’e tesekkür ediyorum” dedi.

Kömürlü Köyü Ilk ve Ortaokulu Müdürü Abdullah Kömürkara’da, “Bugün okulumuzda ebru sanatini çocuklarla bulusturuyoruz. Bu etkinlik çocuklar için gerçekten bir farkindalik ve bir farklilik olusturdu. O yüzden emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA