Hastanede Tedavi Gören Çocuklar, Hastane Duvarini Tuvale Dönüstürdü

Kartal’da bir hastanede çocuk servisinde yatan hastalar, lise ögrencileri ile beraber hastane servisinin duvarina resimler çizerek rengarenk hale getirdi.

Hastanede Tedavi Gören Çocuklar, Hastane Duvarini Tuvale Dönüstürdü
Kartal Kosuyolu Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle sürpriz yapildi. Çocuklar, lise ögrencileriyle birlikte hastanenin servis duvarlarini boyayarak rengarenk hale getirdi. Liseli ögrencileriyle birlikte boyama yapan çocuklar, servis duvarlarini tuvale dönüstürdü. Çocuklar, boyamanin ardindan verilen müzik ziyafetini dinledi.

“Çocuklarimiz bizim kiymetlimiz”

Çocuk Sagligi Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Aysu Türkmen Karaagaç, ”Bugün Kartal Kosuyolu Yüksek Egitim ve Arastirma Hastanesi Çocuk Klinigi olarak ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir aktivite düzenledik. Çocuklarimiza hem moral hem motivasyon saglamak amaciyla bunu gerçeklestirdik. Çocuklarimiz bizim kiymetlimiz. Onlarin hem beden hem ruh sagliklarinin iyi olmasi, zihinsel gelisimlerinin iyi gitmesi çok önemli. O yüzden biz çocuk hekimleri, aileler ile ortak hareket etmeliyiz. Ailelerimiz bu konuda çocuk hekimlerine güvenmeliler. Onlari rutin saglik kontrollerine her zaman getirmeliler” seklinde konustu.



“Minik kalplerin daha saglikli atmasi için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz”

Karaagaç, ”Pandemi gibi, çocuklarimiz için de çok zor olan bir süreç atlattik. Okullarindan, arkadaslarindan ayri kaldilar. Bu da onlarda tabii ki ruh açisindan zor bir dönem atlatmalarina neden oldu. Bu anlamda önümüz yaz, açik alan aktivitelerine daha çok önem vermeliler. Çocuklariyla yüzme olsun, piknik aktiviteleri olsun onlarin moralini arttiracak aktivitelerde bulunmalarini kesinlikle öneriyorum. Burada biz daha çok kalp hastasi çocuklarla çalisiyoruz ve minik kalplerin daha saglikli atmasi için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz. Çocuklarin savaslarda ölmedigi, açlikla sinanmadigi, onlarin her zaman mutlu ve huzurlu oldugu bir dünya diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA