Gida Kontrol Denetim Ekibine Saldiri Kamerada

Afyonkarahisar’da firina denetime giden Il Tarim Orman Müdürlügü gida kontrol ve denetim ekibi saldiriya ugradi. Ekipteki kadin görevli isletme sahibi tarafindan tartaklandi, erkek görevli ise darp edildi.

Gida Kontrol Denetim Ekibine Saldiri Kamerada
3 gida kontrol görevlisi, ramazan denetimi kapsaminda bir firinda hijyen kontrolü yapti. Firini inceleyen ekipler, ceza yazma tartismasinda isletme sahipleri tarafindan darp edildi. Darp edilme olayi kameralara yansidi. Görüntülerde ceza yazilmasina tepki gösteren isletme sahibi önce kadin memurun elindeki dosyayi çekerek aldi, ardindan kadini tartakladi. Isletme sahibi sonrasinda ise erkek görevliyi darp etti.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Il Tarim ve Orman Müdürlügü Gida Kontrol Görevlileri mesai mefhumu gözetmeksizin büyük fedakarliklarla zor sartlarda 7 gün 24 saat esasina göre halk sagligini korumak için görev yapmaktadir. Il Müdürlügü gida kontrol görevlilerine yapilan menfur saldirilari ve faillerini siddetle kiniyor gerekli tahkikatin bir an önce yapilarak faillerin hak ettikleri hukuki cezaya çarptirilmasini bekliyoruz. Sahada yapmis olduklari görevler nedeniyle sözlü ve fiziksel siddete maruz kalan gida kontrol görevlilere acil sifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA