Bin Çocugun Çizdigi Bayraklar Piramidal Konstrüksiyon Üzerine Yerlestirildi

Erzincan’da okul öncesi, anaokulu ve ilkokul olmak üzere bin çocugun çizdigi Türk bayraklari 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri dahilinde Baris Manço Parkinda daha önceden kurulmus, doganin temel formlarindan olan piramidal konstrüksiyon üzerine yerlestirildi.

Bin Çocugun Çizdigi Bayraklar Piramidal Konstrüksiyon Üzerine Yerlestirildi
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kavukcu tarafindan gerçeklestirilen enstalasyonda okul öncesi, anaokulu ve ilkokul çocuklarina önceden çizimi yaptirilan Türk bayragi resimleri, Erzincan Baris Manço Parki’nda daha önceden kurulmus, doganin temel formlarindan olan piramidal konstrüksiyon üzerine yerlestirildi.

Konuya iliskin Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, su bilgileri verdi:

“Erzincan’da çesitli okullarda ilkögretim ögrencilerinin sanat veya etkinlik derslerinde Türk bayragi resimleri yaptirilmis ve dis mekânda bulunan piramidal konstrüksiyon üzerine yerlestirilmeye uygun hale getirilmistir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için gerçeklestirilen projede, çocuklarin milli duygulariyla naif bir dil ile yaptigi resimlerin çagdas bir sanat eseri içerisinde ölümsüzlestirilmesi amaçlanmistir. Böylece ilkögretim ögrencilerinin de bir çagdas sanat eserine dahil olmalari önem arz etmektedir.”

1000’i askin bayraktan olusturulan enstalasyonun, anitsal bir nitelik ve çagdas bir dil tasimasinin hedeflendigini kaydeden Kavukcu, Türk bayraginin ve milletinin gelecegine duyulan umut ve inanca vurgu yaparak enstalasyonda anlamsal bir derinlik yakalamayi amaçladigini belirtti.

Kaynak: İHA