Bakan Karaismailoglu, Sahurda Gençlerle Bulustu

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kars’ta sahur programinda gençlerle bulustu.

Bakan Karaismailoglu, Sahurda Gençlerle Bulustu
Bakan Karaismailoglu, Kars Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi. Siraya geçerek sahur yemegini alan Bakan Karaismailoglu daha sonra ögrencilerle sahurunu yapti.

Daha sonra ögrencilere seslenen Ulastirma ve Alt Yapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Anlatilacak o kadar çok sey var ki; yillar önce bir Bolu Dagi Tüneli efsanesi vardi, çok basit bir proje 17 yildir bitirilememis bir proje ve bunun yaninda Çanakkale Köprüsü gibi dünyanin en büyük köprüsünü ve teknolojik açidan da çok kiymetli bir isi 4 yillik bir sürede bitirebiliyorsunuz” dedi.

Karaismailoglu, “Istanbul Havalimani gibi içerisinde 200 bin tane kisiye istihdam saglandigi, 10 milyon liralik yatirim maliyeti olan bir projeyi bu ülkenin hizmetine sokuyorsunuz. Ayrica Kars’ta Hakkari’de yüzlerce projeyi ayni anda bitirerek ülke ekonomisine kazandiriyorsunuz. Tabi yapilan bu projelerle birlikte hem yakittan kazaniyorsunuz. Hem zamandan, hem de bu kaza maliyetlerinin azalmasindan bakin bu yapilan projeler sayesinde trafik kazalarinda yüzde 80’e varan azalmalar saglandi. Yani yüzde 80’lerde, 80’lere varan kazalarda azalma demek, bu yaklasik 10 bin kisinin canini kurtarmak demektir. Hadi yakittan, zamandan tasarruflari birakin, canim bile sinirsiz bir bedel olmaz tabi 10 bin kisinin canini kurtarmak hakikaten bu projelerin ne kadar kiymetli oldugunu bize gösteriyor. Bununla birlikte yakittan zamandan emisyon azaltimindan büyük faydalar sagliyoruz” diye konustu.

Adil Karaismailoglu, “Bunun bir de yan faydalari var. Tabi biz sürekli söylüyoruz. Ulastirma projeleri birer akarsu gibi gittikleri yerlere hareket getiriyor, canlilik getiriyor, bereket geliyor. Sonucunda üretim artiyor, istihdam artiyor, turizm artiyor, tarim artiyor ve hepsinden arti faydalanma oluyor. 1 yere ne kadar hizli, ne kadar güvenli ulasabilirseniz. O bölgenin kalkinmasina çok fazlasiyla etki ediyorsunuz. Onun için biz projeler yaptiktan sonra etki durumlarini izliyoruz. O yatirim oraninin 10 kati milli gelire verdigi katkilari var. Bölgesine verdigi katkilar var. Bölünmüs yol yaptiginiz da mesela o bölgede, buradaki turizmin katsayindaki artislara bakiyorsunuz. Hakikaten yatirim maliyetinin çok çok üzerinde tabi bu yaptigimiz yatirimlar sayesinde tabi bakin yilda tam 7 milyar saatlik tasarruf yapiyoruz. Tam 7 milyar saat, hani dedim ya zamanin kiymetinibazen anlamiyoruz. Ama zaman hakikaten hepsinden daha kiymetli, çünkü insanin ömrü artik zamanla yarisiyor. Ayrica yillik bu yapilan projeler sayesinde 1 milyar litre yakittan tasarruf var arkadaslar, bu ekonomiye katkidir, bu milli gelire katkidir. yani yatirim maliyetlerini düsündügünüzde bunlarla karsilastirin hakikaten yatirim maliyetleri çok az kaliyor. O yüzden yaptigimiz isler çok kiymetli ve biz projeleri artik yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Bakan Karaismailoglu, daha sonra gençlerle beraber hem sahur yapti hem de sohbet etti.
Kaynak: İHA