YTB Baskani Eren Açiklamasi 'Balkanlar'dan Büyük Göç Dalgasi Var'

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklari Baskani (YTB) Abdullah Eren, Balkanlar’dan büyük bir göç dalgasi oldugunu vurgulayarak, "Bizler Balkanlari bos birakmayacagiz. Nüfusumuzu azaltmayacagiz. Sizlerin yaptigi çalismalar iki ülke arasindaki iliskilere de katki saglayacak" dedi.

YTB Baskani Eren Açiklamasi 'Balkanlar'dan Büyük Göç Dalgasi Var'
Edirne’de Bati Trakya Ögrenci Birligi tarafindan Meriç Nehri kenarindaki bir tesiste iftar programi düzenlendi.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklari Baskani (YTB) Abdullah Eren, Edirne’de egitim gören Bati Trakyali ögrencilerle iftarda bir araya geldi. Programda Kur’an-i Kerim tilaveti ve ezanin okunmasinin ardindan oruçlar açildi ve dualar edildi.

Bati Trakyali ögrencilerle bir araya gelen Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklari YTB Baskani Abdullah Eren, ata topragi Bati Trakya’dan gelen ve Edirne’de egitim alan ögrencilerle iftar yemeginde bir araya gelmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Bati Trakya’dan verdikleri burslarin âdetini arttirdiklarini söyleyen Eren, Türkiye’nin dört bir tarafindan ögrencinin Edirne’de ögrenim gördügünü hatirlatti. Bati Trakya’da zor sartlar altinda yasandigina deginen Eren, "Bizi biz yapan dilimiz, dinimiz, inancimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz, öz benligimiz. Bunun da merkezinde dinimiz var, ikincisi de dilimiz var. Dil kültürün tasiyicisi. Dilimizi çok iyi anlayacagiz, konusacagiz ve çok iyi ifade edecegiz" diye konustu.

Böyle bir iftar sofrasinda bir arada olmanin bize mutlulugunu yasadiklarini belirten AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, ögrenci hareketini çok degerli buldugunu belirtti.



"Birlik ve beraberligimizi pekistirecegiz"

Bati Trakya Ögrenci Birligi Baskani Ceyda Efendi, birligin amacinin topluma hizmet etmeyi gaye edinen, milli ve manevî degerlere sahip çikan, sorumluluk alabilen gençlere amaçlarini gerçeklestirme dogrultusunda yardimci olmak oldugunu ifade etti.

Edirne’de okuyan Trakyali ögrencilerin yillardir süren temsil yetersizligini gidermek, birlik ve beraberlik içinde olmalarini saglamak, sosyallesmelerinde destek olmak ve iliskilerini gelistirmek en büyük amaçlarimizdan birisi oldugunu belirten Efendi, gerçeklestirdikleri etkinliklerle birlik ve beraberligi pekistireceklerini söyledi.

Kaynak: İHA