Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'O Halde Istanbul Halki Da, IBB'nin Zamli Faturalarini Ödemesin'

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik, Kemal Kiliçdaroglu’nun elektrik faturasi polemigine deginerek, “Istanbul halki, IBB’nin zamli faturalarini ödemesin” dedi.

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'O Halde Istanbul Halki Da, IBB'nin Zamli Faturalarini Ödemesin'
Doç. Dr. Adem Palabiyik, gündeme iliskin IHA’ya yaptigi açiklamada, Kemal Kiliçdaroglu’nun uzun bir süredir Cumhurbaskanligi adayligi ugruna yapmadiginin kalmadigini ve bir gece için otele 6 bin 794 Euro ödeyen birinin, elektrik faturasi ile gündeme gelmesinin trajikomik oldugunu ifade etti.

Palabiyik, “Ülkenin ana muhalefet partisinin genel baskani Kemal Kiliçdaroglu uzun süredir altili masanin etrafinda dönüyor ve temel istegi ise cumhurbaskanligi adayligi üzerinde yogunlasiyor. Kiliçdaroglu aday olabilmek için her seyi yapti ve simdide elektrik faturasi ile gündeme geldi. Su an Istanbul Büyüksehir Belediyesi CHP’nin yönetiminde, o halde buradan su çagriyi yapmak yerinde olur; Istanbul halki, IBB’nin zamli faturalarini ödemesin" diye konustu.



“Otele gecelik 6 bin 794 Euro ödeyen biri, elektrik faturasi ile gündeme gelemez”

Lüks otellerde kalarak gecelik inanilmaz fiyatlarda faturalar ödeyen Kiliçdaroglu’nun, elektrik faturasi üzerinden polemik ürettigini sözlerine ekleyen Palabiyik, “Lüks bir otele gecelik 6 bin 794 Euro ödeyen bir isim kendi elektrik faturasini ödemiyor. Bu eylem biçimi birbiriyle uyusmayan davranis teorilerine dahil edilebilir. Yani birey, belirli konularda çikarina göre davraniyor ve hangi eylem biçimi bireye fayda sagliyorsa birey, o eylem biçimine yönelebiliyor. Kiliçdaroglu, 102 bin TL’lik bir odanin faturasini ödeyebilirken, 1000 TL’lik bir faturayi ödeyememeyi kamuoyuna açiklayamaz. Bu tutum, birileri tarafindan Kiliçdaroglu’na söylenmis tutumlar olabilir. Özellikle son dönemlerde Kiliçdaroglu ve CHP bilesenlerinin görüstügü kisilere dikkat edince, bu tür eylemlerin neden yapildigi daha net anlasilabilir. ‘Ekrem Imamoglu karti’ gibi ifadelerin gündeme düsmesi ile birlikte, Kiliçdaroglu’nun yeniden sahneye çikma çabasi tesadüf degildir” dedi.

Kaynak: İHA